Darko Jejasmić i Kristijan Jakić u duelu na Poljudu
 VOJKO BASIC/CROPIX
PO PRVI U POVIJESTI

Hit-momčad HNL-a ide po Ligu prvaka i Hrvatski kup: ‘To je naš jaki adut, nema zavisti, ni ljubomore...‘

‘Pa kako oni očekuju da mi ‘kiksamo’, tako se i mi nadamo da će i oni negdje prosuti bodove!‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 10. srpanj 2020. 13:34

Nakon domaćeg 0:1 poraza protiv Osijeka, nogometaši Lokomotive nanizali su šest pozitivnih rezultata, ostvarili su četiri pobjede i dva remija, te drže drugu poziciju na ljestvici. I istodobno imaju, tri kola prije kraja, sve u svojim rukama u toj težnji za definitivnim osvajanjem drugoga mjesta i plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka.


A jedan od ključnih nogometaša Lokomotive, ove je sezone Kristijan Jakić (23). Pouzdani zadnji vezni igrač, koji nerijetko krene i prema naprijed, ove je sezone, na 24 odigrane utakmice, postigao tri pogotka. Zanimljivo je da je dva zabio prošloga tjedna, Varaždinu i Interu, oba u smiraju tih utakmica...


- Tako se, eto, poklopilo. Ti su mi zgodici zapravo stigli kao nagrada za ovosezonske dobre igre, ‘pečatirao’ sam obje pobjede. U dobroj smo formi, a veliki nam je kompliment što stručnjaci govore da igramo najljepši nogomet. Stoga naš plasman u vrhu ljestvice nije nikakva slučajnost, nego doista zaslužujemo biti tu gdje jesmo. I nadam se da ćemo tu i ostati.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Sad u rukama držite nešto što možete i izgubiti. Stvara li to dodatno opterećenje?


- Ne baš, nema pritiska. Jer, osnovni smo cilj ostvarili, to je bio plasman u Europu, a naravno da bi bilo sjajno kad bismo dohvatili te kvalifikacije za Ligu prvaka. K tome, u finalu smo Kupa, u prilici smo da ispišemo klupsku povijest i smatram da bi veći uspjeh bio osvajanje Kupa, nego plasman na drugo mjesto.


U nedjelju gostujete u Koprivnici, u gradu u kojem ste i izborili nastup u finalu Kupa...


- Lijepo se sjetiti te utakmice, a nadam se da ćemo se rado sjećati i nedjeljnog dvoboja! Iako neće biti lako, Slaven Belupo doista igra dobar nogomet i vrlo je nezgodna momčad, ali vjerujem u pobjedu i zadržavanje druge pozicije.


Očekujete li da će se Osijek negdje ‘popiknuti’ (Istra doma, Varaždin u gostima) do vašeg međusobnog okršaja u posljednjem kolu?


- Osijek igra odlično, dohvatio je visoku razinu forme. Pa kako oni očekuju da mi ‘kiksamo’, tako se i mi nadamo da će i oni negdje prosuti bodove! Ali, to je sve u drugom planu, moramo najprije misliti na sebe i naše igre i rezultate, a tek onda osluškivati što se događa na drugim travnjacima - rekao je Jakić i na kraju istaknuo:


- Imamo fenomenalno ozračje u svlačionici, to je naš vrlo jaki adut! Trener Goran Tomić svojim je mudrim rotacijama dao minutažu velikom broju igrača i nema zavisti, ni ljubomore, među nama. Nema nezadovoljnih igrača i to je svakako u svemu najvažnije, to je, uz našu igračku kvalitetu, temelj dobrih igara i rezultata, kao i pozitivnog ozračja koje nas krasi ove sezone..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:03