Hajduk
 Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
PIŠE JURICA RADIĆ

HLADAN TUŠ NA POLJUDU PRIMIRIO EUFORIJU Hajduk ne smije gledati što rade Dinamo, Rijeka ili Osijek, neka konkurencija misli o Hajduku

HAJDUK Subotnji poraz od Belupa primirio euforiju oko Poljuda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. veljača 2018. 16:39

Hajduk je izgubio utakmicu, ali nije izgubio drugu poziciju. Bijeli su i dalje prvi do lidera i tu će ostati bez obzira kada će se kompletirati 23. kolo. Zašto je bitno ostati drugi? Zbog europskih kvalifikacija, imagea kluba, činjenice da Hajduk šest godina nije bio doprvak.

Drugo mjesto je bitno za status igrača na tržištu, važno je za iskorak koji su čelni ljudi kluba obećali pred dvije godine preuzimajući Hajduk s obećanjem “bit ćemo bolji nego prethodnici”. Idemo redom....

Imati pa nemati, teška je poslovica. Hajduk je došao do druge pozicije i očekivanja su narasla nakon serije pobjeda s kraja jeseni i na početku proljeća. Izgubiti drugo mjesto s momčadi koja slovi kao jedna od najskupljih (ako ne i najskuplja) u zadnjih 10 godina, bilo bi zaista deprimirajuće za pripremu nove sezone. Drugo mjesto je psihološki poticaj i potvrda kvalitete momčadi.

Drugo mjesto nosi otvaranje europskih kvalifikacija tek 9. kolovoza, pa će hrvatski doprvak imati komfornu situaciju u ljetnim pripremama. Taj kasni ulazak u kvalifikacije za Europa ligu nosi i već opisane opasnosti s kojima su se proteklih sezona susreli Dinamo i Rijeka, ali ako se želi do europske jeseni, mora se pobjeđivati u svakom slučaju bez iznimke i alibija.

Nije beznačajna ni činjenica da Hajduk već šest godina nije završio prvenstvo kao drugi. Koliko god to nekome izgledalo kao minorno ostvarenje koje neće ništa promijeniti niti će u klupskoj povijesti ostati posebno zapisano, vrijeme je da se napravi korak naprijed ma koliko to bio mali korak. Šest godina Hajduk se zadovoljavao s trećim mjestom, bio čak i niže plasiran. Pogubno je da mlađe generacije i ne pamte kada je Hajduk zadnji put bio drugi na ljestvici. Zato je drugo mjesto važno navijačima, važno je igračima, a jako je bitno Nadzornom odboru, predsjedniku Kosu i sportskom direktoru Brancu. U momčad je dosta uloženo i očekivanja su velika. Očekivanja su trofejna u Kupu, a u prvenstvu se traži drugo mjesto, jer ne zaboravimo na početku sezone se “pucalo” i prema borbi za šampionsku titulu. Zato je druga pozicija pomalo i utješna, ali opet, mali korak naprijed.

Sve smo ovo ispisali da bi naglasili kako jedna izgubljena utakmica, prva u Kopićevu mandatu, nije razlog za defetističko ozračje. Ambicija mora ostati ista, pobjeđivati u svakoj sljedećoj utakmici. I ne gledati što rade Dinamo, Rijeka ili Osijek, već pobjedama natjerati da konkurencija misli o tebi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 09:13