Drago Sopta / Cropix
GORAN VUČEVIĆ

'Hladnije glave puno je lakše donijeti odluku, ostavka bi bila bježanje od odgovornosti'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. travanj 2011. 15:57

Trener Hajduka Goran Vučević odbacio je mogućnost podnošenja ostavke na svoju funkciju jutro nakon bolnog poraza. - Hladnije glave puno je lakše donijeti odluku, ostavka bi bila bježanje od odgovornosti, o tome nema ni govora. Svjestan sam svega što se događa i pokušat ću odraditi posao najbolje što mogu.

Vučević je kao jedan od najvećih problema istaknuo nedostatak pravog lidera u momčadi, pogotovo nakon odlaska Senijada Ibičića na zimskoj pauzi u Rusiju koji je bio uvjerljivo prvo ime momčadi.

- Očekivao sam da bi možda Anas, Tomasov ili Trebotić mogli ponijeti taj teret ali to se nije dogodilo. Međutim od prvog dana imam viziju i stil igre kojeg želim. Moj stil nikada neće biti bunker. Zabrinavajuće je izgubiti 3:0, preuzimam maksimalnu odgovornost, ali ne mogu je preuzeti i za kardinalne pogreške igrača, promašene prigode... Ovaj kadar može više, ali je upao u krizu. Samo rad nam pomaže.

O sudbini Vučevića posljednju će riječ ipak reći Nadzorni odbor kluba, koji može donijeti odluku o nepovjerenju.

- Nema problema, trener mora biti najodgovorniji, a rezultat je tu ipak najbitnije mjerilo. Ako klub sutra tako odluči, ja ću se povući i nikad Vučević od kluba neće tražiti obešćećenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:31