ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
NADOKNADA ODGOĐENOG

HNL-srijeda u Koprivnici okončana bez pogodaka, dvaput se uključivao i VAR uz dobru igru

Nije bilo golova u odgođenom susretu 6. kola domaćeg nogometnog prvenstva.
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 28. listopad 2020. 16:56

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 0:0

SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Mlinar – Lulić, Jeffren (od 85. Jukić), Glavčić, Goda – Knöll (od 67. Bogojević), Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.

LOKOMOTIVA: Hendija – Karačić, Kovačić, Kolinger, Marković – Cokaj, Kallaku – Malikji (od 58. Tahiraj), Sammir (od 58. Chajia), Aliyu (od 83. Đira) – Tuci (od 83. Šimić). Trener: Goran Tomić 6.

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 6,5. Pomoćnici: Pataki i Novosel. Četvrti: Matić. VAR: Vidulin. AVAR: Kezele. Delegat: Glavina.

Žuti kartoni: Mlinar (8 - preoštar start), Jukić (89 – preoštar start), Kolinger (90 – preoštar start).


Zanimljiva utakmica u Koprivnici, bilo je prilika, ali ne i pogodaka. Gosti su se predstavili u dobrom izdanju s obzirom na sve što im se događalo u posljednje vrijeme, a mogli su računati i na faktor iznenađenja. Domaćin je priželjkivao treće slavlje u nizu, no lakše je to reći nego ostvariti. Bili su Farmaceuti dosta oprezni, prije svega su pazili na svoja vrata, pa tek onda razmišljali o suparničkima. Podjela bodova na kraju i više nego realna.
Gosti zbog koronavirusa u svojim redovima nisu nastupali od 2. listopada, ali su u Koprivnici prvi konkretno zaprijetili. U 9. minuti Cokaj je bio u dobroj prilici pred vratima Slavena, ali je Božić uspio izbaciti loptu u korner.

I jedni i drugi pokušali su visokim presingom onemogućiti izgradnju napada suparnika, a Stipić je opet demonstrirao taktičku prilagodljivost svoje momčadi, sustav 3-1-4-2 ubrzo je promijenio u 4-1-4-1 pomicanjem Parackog na zadnjeg veznog, a Lulića na desnog braniča.

Domaćin je uspio prebaciti igru na suparničku polovicu nakon dvadesetak minuta igre. U 19. minuti lijepo su kombinirali Jeffren i Knöll, bivši član Barcelone je tukao ljevicom s 15 metara, ali je lopta išla po sredini gola i Hendija je obranio. Minutu kasnije pokušao je Knöll izvesti "škarice", nisu mu uspjele.

Farmaceuti su u 25. minuti povukli kontru, Mlinar je uposlio Knölla čiji je udarac s ruba kaznenog prostora zaustavio Lokomotivin vratar. Možda je Krstanović mogao više izvući iz situacije pred gostujućim golom u 27. minuti, no predugo se namještao. Onda su zaprijetili i gosti, u 29. minuti Karačić je dijagonalom fino pronašao 18-godišnjeg Nigerijca Aliyua koji je pokazao strašnu brzinu, utrčao je ispred svog čuvara i tukao iz prve, ali je promašio okvir.

Jeffren je opet na sceni u 37. minuti, ljevicom je tukao u blok, lopta je pogodila vanjski dio mreže. Nakon kornera je tukao Soldo, Malikji je loptu zaustavio rukom, no ona je bila uz tijelo. Pejin je nakon sugestije VAR-a i sam išao pogledati snimku te je procijenio da nema kaznenog udarca. Do kraja prvog poluvremena Tuci je tukao iskosa, siguran je bio Filipović, a u 44. minuti pokušao je Lulić nakon solo prodora, lopta je bila upućena vanjskim dijelom kopačke, ali je završila u Hendijinom naručju.

Lokomotiva je bolje otvorila nastavak susreta, pritisnula je domaćina na njegovu polovicu. Filipović je imao posla, krajnjim je naporom obranio pokušaj Cokaja s 25 metara u 56. minuti, potom i nezgodan udarac Chajie.
Bilo je još vatre na obje strane, ne i konkretnih, stopostotnih prilika. Kako je utakmica išla kraju, tako je i jednima i drugima draži bio vrabac u ruci nego golub na grani...

KRAJ: Završilo je bez pogodaka u Koprivnici. I jedni i drugi bit će zadovoljni bodom.

67' Žestoko je sad ušao Soldo na Aliyua, trebala je ući i liječnička ekipa... Susret je i dalje izjednačen, trude se i jedni i drugi.

57' Dobra prilika za Lokomotivu. Sjajan udarac Cokaja obranio je Filipović. Počeli su gosti bolje u drugom dijelu, ali nema rezultatske razlike.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME: Kraj je prvih 45 minuta. Nema pogodaka u Koprivnici.

39' VAR je u akciji! Provjerava se kazneni udarac, lopta je na tom Glavčićevom udarcu pogodila igrača Lokomotive u ruku...

No, VAR je presudio da nema osnova za jedanaesterac.

38' Nekoliko su puta sada domaći probali. Božić je dao povratnu na Soldu koji puca u blok, a onda je Glavčić odapeo pa su Lokosi i to blokirali.

29' Sjajno je pobjegao Aliyu po lijevom krilu, našao se iza svih igrača Slavenove obrane na jednom voleju nakon poslane mu duge lopte, ali otišao je njegov udarac preko gola.

22' Malo se Slaven otvorio. Probao je Lulić škaricama, nisu bile preopasne za Hendiju.

13' Nema previše sadržaja ove večeri u Koprivnici. Jednu je šansu imao gostujući sastav, bio i blizu pogotka, no i dalje je 0:0.

1' Utakmica je počela.

Više od 12 godina čekao je Slaven Belupo pobjedu u susjedskom derbiju u Varaždinu, napokon ju je i dočekao prošlog petka.

- Mi smo se spremili stvarno kao za derbi. Trener nas je pripremio da neće biti lijepog nogometa, već da nas čeka borba. Tako smo i pristupili utakmici, nismo išli na ljepotu igre, nego na pamet i inteligenciju. Željeli smo rezultat, željeli smo pobjedu, to smo i ostvarili – rekao je Karlo Lulić.

Ovaj 24-godišnji veznjak je protiv Varaždina je dio utakmice odigrao kao desni branič u obrambenoj četvorki.

- Nije to moja prirodna pozicija, ali što je tu je. Rekao sam već i prije da ću za ekipu napraviti što god treba, pa i stati na gol. Samo da pobjeđujemo. Pobjede protiv Istre 1961 i Varaždina potvrdile su dobru formu Farmaceuta.

- Mi smo i prije te dvije pobjede bili svjesni da igramo dobro, i da smo zaslužili koju pobjedu više. Međutim, sportska sreća nije bila na našoj strani. Protiv Istre smo se ‘raspištoljili’, to nadogradili u Varaždinu, a sad nas čekaju još dvije utakmice na našem terenu u kojima ćemo također pokušati ostvariti pobjede. U dobrom smo ritmu, a samopouzdanje nam je na visokoj razini. Novopridošli igrači su se dobro prilagodili, trener nam uvijek govori da je svaki igrač važan. Možda ne danas, ali on to može postati sutra, ili za tjedan dana. Na treningu svi idemo 150 %.

Kako do bodova protiv Lokomotive, koju je korona prilično poremetila posljednjih dana?

- Sigurno da je naša prednost što smo u ritmu, nanizali smo dvije pobjede, igramo dobro i dižemo se. Ne znamo što od njih možemo očekivati, mala su nam nepoznanica, ali vjerujem da ćemo se prilagoditi. Mi smo protiv Lokomotive u polufinalu Kupa odigrali možda i najbolju ovogodišnju utakmicu, ali samo do 60. minute. Kasnije smo pukli jer nismo bili u pravom ritmu nakon stanke. Znamo kako je to igrati s njima, mislim da nam leže, te da smo trenutačno kvalitetniji i bolji.

Tko bi mogao riješiti utakmicu?

- Bilo tko, samo da pobijedimo!

Utakmicu je najavio i Slavenov trener Tomislav Stipić:

- Lokomotiva nam je nepoznanica, dugo je bila bez utakmice i ne možemo znati što nas čeka s njihove strane, ne znamo kako će i u kom sastavu igrati. U međuvremenu je dovela dosta zanimljivih novih igrača, dosta kvalitete i brzine. Izvjesno je da se trebamo pripremiti za jednog “nevidljivog” protivnika, moramo predvidjeti situacije i biti jako oprezni i osjećajni kako bismo ostvarili pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:35