Davor Mladina

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
EKSPLOZIVNA IZJAVA

HNL trener u šoku: ‘Naš predsjednik ima kratak fitilj, plane pa mu je žao. Stigle su mi stotine poziva...‘

Davor Mladina iznenadio se pročitavši riječi Marinka Perića u SN da mu se ozbiljno trese stolica
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 25. studeni 2021. 12:00

Jutro u Sigetu, poslije 1:2 poraza Hrvatskog dragovoljca od direktnog suparnika za ostanak u prvoligaškom društvu Slavena Belupa, bilo je čudesno mirno. Mir je tek narušio pokoji namjernik koji je skrenuo na kavu u klupski restoran, a potom se pojavio predsjednik Crnih, Marinko Perić, koji je, kad nas je ugledao, praktično već na ulaznim vratima podviknuo sljedeće:

”Slobodno napišite, našem treneru Davoru Mladini se od jučer ozbiljno trese trenerska stolica”.

Predsjednikovu izjavu smo, dakako, odmah plasirali u eter. Vijest se raširila poput požara, a mobiteli užarili. Zvali su svi znani i neznani. Nismo bili iznenađeni, a nazvao je i trener Hrvatskog dragovoljca Davor Mladina.

- Što ste to napisali? Je li predsjednik Perić to ozbiljno izjavio? Evo, tek je prošlo sat vremena, a već sam imao stotinu poziva i svi pitaju jesam li čitao novine, a ja nemam pojma o čemu je riječ - suočio nas je s pitanjima trener Mladina.

Nada postoji

Kako god, predsjednikova reakcija i nije bila neočekivana jer vam je pobjedom Slaven Belupo odmaknuo na velikih šest bodova prednosti u redoslijedu, a prvi čovjek kluba, bez obzira na tako veliki zaostatak, nije izgubio nadu da se može uhvatiti Slaven Belupo, te poduzima razne mjere da se u tome i uspije. Kao i obično, prvi na meti kad rezultati nisu u skladu s klupskim očekivanjima uvijek je trener. Kako vi tumačite tu njegovu izjavu?

- Naš predsjednik ima kratak fitilj. Brzo plane, a potom mu je žao. Mi se dugo poznajemo i točno znamo tko od nas što misli. Ali, kad već inzistirate na pitanju jesu li mi koferi spremni u slučaju daljnjih neuspjeha, onda ću vam reći - trener je usamljen čovjek, koji mora stalno imati spreman kofer, pa tako i ja. Uvijek je lakše promijeniti trenera, nego igrače, iako to često to nije najsretnije rješenje. Znam, predsjednik Perić je s ovom ishitrenom izjavom želio motivirati igrače i ja se nadam da će ona biti vrlo djelotvorna već ove subote u domaćem dvoboju s Goricom.

Prije mjesec dana kazali ste da eksploziju dobre forme svojih igrača očekujete tek krajem mjeseca studenog, poslije treće reprezentativne pauze i mini-priprema igrača, koji su kasnije stigli u klub, a nisu prošli početne temeljne pripreme. Međutim, poraz i igra s klubom iz Koprivnice, kojeg ste u prvom dijelu prvenstva srušili usred podravske metropole, sugerirali su kao da ste tek na početku prvenstva.

Ne znam razlog

Prvo poluvrijeme vaša momčad odigrala je vrlo loše, praktično bez ijedne prilike za pogodak, a ulog u igri je bio veliki Što je razlog tako drastičnom padu igre?

- Stvaran razlog, jednostavno, ne znam. Na treningu, dan prije utakmice, vladala je odlična atmosfera, vidjelo se da su svi igrači vrlo motivirani za utakmicu i ništa nije pokazivalo na to da ćemo imati tako loš uvod u utakmicu. S dva rana pogotka Slaven Belupo nas je jednostavno šokirao. Oporavili smo se tek u nastavku utakmice, kada sam promijenio sustav igre. Uspjeli smo smanjiti zaostatak na 1:2, ali zbog raznoraznih okolnosti nismo uspjeli preokrenuti rezultat ili uknjižiti barem bod.

Osim što ste u dvoboju sa Slavenom Belupom i zbog neuvjerljivog Zebecovog suđenja, koji vas je po treći put zakinuo u dosadašnjem dijelu prvenstva, od toga dva puta na domaćem terenu, ostali bez bodova, u subotnjoj utakmici s Goricom nastupit ćete i znatno oslabljeni, bez trojice standardnih igrača. Stoper Andrej Lukić izostat će zbog isključenja, dok su dva bočna igrača Valentino Majstorović i Petar Mamić dobili po treći karton.

Ulazi Vulikić

Imate li za njih adekvatne alternative?

- Lukića će sigurno zamijeniti mladi Stipe Vulikić, a Majstorovića najvjerojatnije Vinko Petković, koji bi u tom slučaju zauzeo svoje mjesto na lijevom krilu, a na desnom boku ostaje Martin Franić. Za lijevi bok kandidiraju Stjepan Vego i Petar Turković. Budući da su do utakmice s Goricom ostala još tri dana, za udarni sastav odlučit ću se prije početka utakmice.

Do kraja ovogodišnjeg dijela prvenstva na rasporedu su još četiri kola u kojima vas čeka vrlo zahtjevan posao, Gorica i Dinamo doma, a Rijeka i Istra 1961 u gostima. Ako želite na zimskom odmoru zadržati optimizam za ostanak u prvoligaškom društvu, više ne biste smjeli kiksati. Hoćete li poslije tih okršaja ostati na nogama, odnosno, možete li uknjižiti dovoljno bodova da vam Slaven Belupo ostane na pristojnoj udaljenosti i u proljeće lakše uhvatljiv?

- Teško je to prognozirati mjesec dana unaprijed. Trenutačno razmišljamo i pripremamo se samo za Goricu, koju moramo proći neokrznuti, a potom i preostala tri suparnika - zaključio je strateg Hrvatskog dragovoljca, 61-godišnji Davor Mladina.

KULJANAC S HD-om

1. kolo prvenstva

Istra 1961 - Hrvatski dragovoljac 3:1

2. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Dinamo 0:4

3. kolo prvenstva

Lokomotiva - Hrvatski dragovoljac 3:2

4. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Osijek 1:2

5. kolo prvenstva

Šibenik - Hrvatski dragovoljac 6:2

6. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Hajduk 0:1

MLADINA S HD-om

7. kolo prvenstva

Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac 0:1

8. kolo prvenstva

Gorica - Hrvatski dragovoljac 1:1

9. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Rijeka 2:2

10. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 0:1

11. kolo prvenstva

Dinamo - Hrvatski dragovoljac 8:0

12. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva 2:2

13. kolo prvenstva

Osijek - Hrvatski dragovoljac 1:0

14. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Šibenik 1:1

15. kolo prvenstva

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:0

16. kolo prvenstva

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:2

MLADINA DOSAD U PRVOJ HNL

129 utakmica na klupama Cibalije, Marsonije, Vukovara i HD-a

29 upisanih pobjeda, od toga samo jedna u aktualnoj sezoni

36 ostvarenih neriješenih rezultata, četiri u ovom prvenstvu

64 izgubljenih utakmica, s time da je pet poraza upisao ove jeseni

28

trenera vodilo je više utakmica u Prvoj HNL od Mladine

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:52