PRIPREME PRVOLIGAŠA

HNL U POGONU Hoće li se vježbe i trčanje po zimi isplatiti i tko će izdržati do kraja?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. siječanj 2012. 16:46

Počele su pripreme! Svi osim Hajduka, koji je krenuo ranije, i Dinama koji će krenuti danas, počeli su jučer. A upravo svi ti klubovi i ne znaju za što se zapravo pripremaju. Dinamo juri još jedan naslov, Hajduk pokušava uloviti Dinamo ili barem uloviti zamah za iduću sezonu, ali ostalih 14 klubova... Nikad dosad na zimske pripreme nisu došli s toliko upitnika iznad glava? Bore li se za ostanak?

Tko zna koliko će klubova uopće ispasti, tko će na kraju dobiti licencu za Prvu ligu dogodine? Može im se dogoditi da ovih mjesec dana trčanja po blatu, smrzavanja i teških vježbi bude uzaludno, jer će netko odlučiti da je čitavo prvenstvo neregularno. Među onima koji su jučer krenuli s krugovima i sklekovima ima i onih, koji su na prozivke došli s 'oglasnikom’, još uvijek razmišljajući treba li potražiti novi posao ili se nadati da će im zaostaci jednom biti isplaćeni. Vjerujte, nažalost, ima i onih koji se pitaju jesu li oni možda sljedeći koji će osvanuti na naslovnicama novina, portala i televizija s lisicama na rukama!

Često je u HNL-u uoči proljeća vladala letargija, maglu i zimu uz rame je pratila sjeta u većini naših klubova. Ali, nikad dosad nije bilo ovako tužno, ovako neizvjesno, kako će na kraju prvenstva sve izgledati, tko će uopće izdržati do kraja. Ipak, nakon svega što se u zadnje vrijeme događa, možda se pojavljuje i zrno nade, da će dogodine biti bolje. Da će se 'močvara’ raščistiti, da će se neki odnosi promijeniti, a stvari staviti na svoje mjesto. A vjerojatno će i suci više paziti kome će se zamjerati, nikad ne znaš tko je - ozvučen. Dakle, taj mrak, koji se nadvio nad početak priprema, možda u konačnici nekako uspije iznjedriti - svjetlo. Valjda su se oni koji o tome odlučuju dobro pripremili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:07