JAKOV PRKIC/CROPIX
GLEDATELJI SE VRAĆAJU

HNL već ovoga vikenda s gledateljima? Moglo bi biti ostvarivo, ali to još uvijek nije opcija

Povjerenik za natjecanje potvrdio je da se razmišlja o povratku navijača, ali čekaju se nove upute
Piše: Tomo Ničota/Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2020. 17:22

Nakon što je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak otkrio da bi od 12. ili 14. lipnja sportski događaji u našoj zemlji mogli biti održavani uz prisutstvo publike na tribinama, glavno je pitanje bilo hoće li sljedeće, 28. kolo HNL-a koje počinje u četvrtak, 11. lipnja, a završava dva dana kasnije biti s navijačima?

Datumi su taman tu negdje, ali kako pomiriti sve. Ako odluka bude važila od petka, 12. lipnja, to će značiti da će prve dvije utakmice u četvrtak biti bez gledatelja, a ostale sa? Trebali bi svi imati jednake uvjete, a tako će vjerojatno i biti, ako je suditi po izjavi Josipa Breznog.

- Nismo dobili nikakvu službenu odluku, ne znamo u ovom trenutku ni koje bi bile te nove mjere, koliko gledatelja smije na stadion i od kojeg se datuma točno primjenjuje ta odluka. Tek kad dobijemo službeno tu odluku i mjere pod kojima će publika moći na tribine, tek tada ćemo moći reći nešto više o tome kao i o datumu kad ćemo početi igrati Prvu HNL s gledateljima. Ovo kolo igra se od 11. do 13. lipnja, dakle, ako datum povratka bude 12., onda bi neki mogli igrati s publikom, a neki ne. Što nije opcija. Također, da bismo promijenili način organizacije utakmica, klubovi moraju to znati sedam-osam dana ranije, dakle, da bismo krenuli s publikom za tjedan dana, u kolu koje se igra 16. i 17. lipnja morali bismo u utorak, najkasnije u srijedu znati sve pojedinosti - kazao je povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni.

Kolo potom, ono 29. počinje u utorak, 16. lipnja i tada bi svi trebali igrati pred navijačima. Osim Hajduka, koji će baš toga dana na Poljudu dočekati Varaždin. Pred Splićanima je za odraditi posljednju od dvije utakmice ranije nametnute suspenzije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:27