Boris Kovačev / Cropix
ODBIJENICA IZ RUSANOVE

HNS-a odbio Laljkov prijedlog da dio novca za plasman na EURO ide prvoligašima!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. prosinac 2011. 13:32

Izvršni odbor HNS-a nije prihvatio prijedlog dopredsjednika i prvog čovjeka Udruge 1. HNL Branka Laljka da se dio novca koji Uefa uplaćuje za plasman reprezentacije na Euro proslijedi prvoligašima. Zanimljiv je protuargument kojim je “poklopljen” Laljak. Istaknuto je kako ovog časa 16 prvoligaša ima dug od 300 milijuna kuna.

“Pa što bi im onda pomogla ova naša 2-3 milijuna eura, to je kap u moru”, rekoše izvršnjaci i “operu ruke”.

Bit će dakle za Kuću nogometa, a bogme i reprezentaciju, kojoj pripada 50 posto svote, a ona je ukupno oko 10 milijuna eura. Od toga 80 posto dobivaju igrači, a 20 stručni stožer. Neka, tko odvede Hrvatsku na Euro zaslužio je, no HNS još jednom nije napravio ništa konkretno za spas posrnulog klupskog nogometa.

- Održat će se zajednički sastanci HNS-a i klubova 1. i 2. HNL. Dio aktivnosti će biti usmjeren na razine lokalne uprave i samouprave, ali i sudionici u nogometu moraju svoje želje prilagoditi aktualnoj ekonomskoj situaciji - od gradova će Srebrić i društvo tražiti ruku spasa. A to sve teže ide...

No, IO jako žuljaju Dario Šimić i Mario Jurić s udrugom Nogometni sindikat, složili su opširno prioćenje u kojem sugeriraju igračima da probleme rješavaju s klubovima i preko Arbitražnog suda HNS-a, a Sindikat pozivaju na suradnju u slučaju da se, kako navode, “legitimira kao istinski predstavnik igrača. Naravno, suradnja treba biti obostrana, lišena jednostranih prikaza i destruktivne kritike”.

- Savez će nastojati ubrzati ionako skraćene rokove arbitraže, pa je tako imenovana i još jedna arbitrica - zaključio je Srebrić.

Važna je uloga i sustava licenciranja, koji sljedeće sezone završava 10. svibnja.

- Uefin nadzor ove je sezone ustanovio veliki minus Varaždina, Hajduk je bitno smanjio manjak, a Dinamo i Split su bili u redu. Varaždinci su predani Disciplinskoj komisiji, vidjet ćemo kako će ih kazniti. I mi ćemo provesti nadzor nad klubovima. U prvoj godini nisu predviđene disciplinske sankcije, ali jesu mjere upozorenja, a za sljedeće ćemo razmišljati da uvedemo i neke druge instrumente - kazala je voditeljica odjela Ivančica Sudac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 06:54