DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
SVI PITAJU...

HNTV prenosi obje Osijekove utakmice i Rijekin uzvrat na Rujevici! Evo gdje možete gledati Hajduk

Hoće li biti izravnih prijenosa utakmica hrvatskih klubova u 2. pretkolu Konferencijske lige?
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. srpanj 2021. 18:51

Kako sad stvari stoje, na malim ćemo ekranima vidjeti obje utakmice Osijeka u 2. pretkolu Konferencijske lige protiv Pogona iz Szczecina, kao i Hajduka protiv Tobola te uzvrat Rijeke protiv Gzire Uniteda sljedećeg tjedna na Rujevici. Te su informacije potvrđene u utorak popodne, a tri od spomenutih pet dvoboja će prenositi Hrvatska nogometna televizija (HNTV). Glavni urednik, Ivan Blažičko, kaže:

- U četvrtak u 21 sat prenosimo utakmicu Pogon - Osijek iz Poljske, a sljedećeg četvrtka imat ćemo i prijenose utakmica Osijek - Pogon, te Rijeka - Gzira United. Mali je problem što se preklapaju termini utakmica, Rijeka počinje u 20 sati, a Osijek sat kasnije. Stoga ćemo prenositi prvo poluvrijeme s Rujevice, potom ćemo prvo poluvrijeme iz Gradskog vrta i nastavak utakmice na Rujevici gledati u kombiniranom prijenosu, da bismo onda prenosili drugo poluvrijeme iz Osijeka - kaže Blažičko i dodaje:

- HNTV je svim hrvatskim klubovima, uključujući i Dinamo, ponudio potpuno identične uvjete za prijenose utakmica pretkola. A to znači da bismo mi osigurali produkciju domaće utakmice, na visokoj tehnološkoj razini, a onda je stvar dogovora kako doći do prijenosa gostujućih utakmica. Osijek je odmah s Poljacima razmijenio prava prijenosa – oni nama daju signal iz Poljske, a mi njima iz Hrvatske. I tu nije bilo nikakvih problema, sve je odmah bilo riješeno. Utakmica Rijeke na Malti, na žalost, neće biti u izravnom TV prijenosu jer nema produkcije na Malti, a mi nismo u mogućnosti pokriti troškove te vanjske produkcije.

Hajdukovi prijenosi će, pak, biti ostvareni na Arenasportu 1. Sutra će u 20.30 sati biti studijska emisija uoči dvoboja Hajduk - Tobol, koji počinje u 21 sat. U četvrtak 29. srpnja u 17 sati po hrvatskom, što je 21 sat po tamošnjem vremenu, na AS1 bit će prijenos uzvratne utakmice Splićana iz kazahstanskog Kostanaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 02:47