DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
SVI PITAJU...

HNTV prenosi obje Osijekove utakmice i Rijekin uzvrat na Rujevici! Evo gdje možete gledati Hajduk

Hoće li biti izravnih prijenosa utakmica hrvatskih klubova u 2. pretkolu Konferencijske lige?
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. srpanj 2021. 18:51

Kako sad stvari stoje, na malim ćemo ekranima vidjeti obje utakmice Osijeka u 2. pretkolu Konferencijske lige protiv Pogona iz Szczecina, kao i Hajduka protiv Tobola te uzvrat Rijeke protiv Gzire Uniteda sljedećeg tjedna na Rujevici. Te su informacije potvrđene u utorak popodne, a tri od spomenutih pet dvoboja će prenositi Hrvatska nogometna televizija (HNTV). Glavni urednik, Ivan Blažičko, kaže:

- U četvrtak u 21 sat prenosimo utakmicu Pogon - Osijek iz Poljske, a sljedećeg četvrtka imat ćemo i prijenose utakmica Osijek - Pogon, te Rijeka - Gzira United. Mali je problem što se preklapaju termini utakmica, Rijeka počinje u 20 sati, a Osijek sat kasnije. Stoga ćemo prenositi prvo poluvrijeme s Rujevice, potom ćemo prvo poluvrijeme iz Gradskog vrta i nastavak utakmice na Rujevici gledati u kombiniranom prijenosu, da bismo onda prenosili drugo poluvrijeme iz Osijeka - kaže Blažičko i dodaje:

- HNTV je svim hrvatskim klubovima, uključujući i Dinamo, ponudio potpuno identične uvjete za prijenose utakmica pretkola. A to znači da bismo mi osigurali produkciju domaće utakmice, na visokoj tehnološkoj razini, a onda je stvar dogovora kako doći do prijenosa gostujućih utakmica. Osijek je odmah s Poljacima razmijenio prava prijenosa – oni nama daju signal iz Poljske, a mi njima iz Hrvatske. I tu nije bilo nikakvih problema, sve je odmah bilo riješeno. Utakmica Rijeke na Malti, na žalost, neće biti u izravnom TV prijenosu jer nema produkcije na Malti, a mi nismo u mogućnosti pokriti troškove te vanjske produkcije.

Hajdukovi prijenosi će, pak, biti ostvareni na Arenasportu 1. Sutra će u 20.30 sati biti studijska emisija uoči dvoboja Hajduk - Tobol, koji počinje u 21 sat. U četvrtak 29. srpnja u 17 sati po hrvatskom, što je 21 sat po tamošnjem vremenu, na AS1 bit će prijenos uzvratne utakmice Splićana iz kazahstanskog Kostanaja.

Linker
05. prosinac 2023 01:10