PAUN PAUNOVIC/CROPIX
Nove promjene rasporeda?

Hoće li Dinamo tražiti odgodu velikog derbija do proljeća? Na Poljudu čekaju vijesti iz Maksimira

Dinamo i Hajduk trebaju po rasporedu igrati 29. studenoga u Zagrebu, ali taj susret dolazi...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. studeni 2020. 14:03

Hajduk je na odmoru do ponedjeljka. Nakon što su Bijeli odradili subotnji jutarnji trening, dobili su nedjelju bez obveza. Trener Primorac je ionako imao samo 13 igrača na raspolaganju, s obzirom na to da mu je devet nogometaša sa svojim reprezentacijama. Među tih 13 je i Mijo Caktaš, glavna poluga i prvi strijelac Bijelih.

Pojavila se u medijima informacija da bi Caktaš već ove zime mogao stopama Darija Župarića preseliti u Portland Timberse. Međutim, ništa od toga, na Poljudu nemaju potvrđenu informaciju da su Amerikanci zainteresirani za Caktaša. Ali, možda je upravo s tom viješću počela utrka za Caktašem, dvije godine zaredom najboljim strijelcem Hajduka i HNL-a. U lipnju sljedeće godine istječe ugovor Caktašu s Hajdukom, brzo je prošao aktualni ugovor potpisan u siječnju 2018. kada se Caktaš na povratku iz Rubina priključio svom klubu na pripremama u Turskoj. Za sada se Hajduk i Caktaš nisu dogovorili oko produženja ugovora, a predsjednik Jakobušić odlučno je najavio da nema spora oko toga da će novi ugovor biti manji.

Od igrača kojima istječe ugovor tražim produljenje s manjim iznosom ili prodaju. Treća opcija je sjedenje na tribinama - poručio je Jakobušić na startu svog mandata.

Jasno je da treća opcija svima najmanje odgovara, jer ni Hajduku nije svejedno kada mora plaćati svog najskupljeg igrača koji polusezonu provede na tribinama. Caktaš je svakako važan igrač i za Boru Primorca i za Hajduk u cjelini, pogotovo kada je momčad u “krizi zgoditka” s obzirom na to da su u zadnje četiri utakmice postigli samo dva zgoditka. Zato se glede statusa Mije Caktaša očekuje prodaja ove zime ili produljenje ugovora.

Ali, o tome će više razgovora biti tijekom zimske stanke, a do tada hajdukovci imaju naporan raspored i važne utakmice u kojima se moraju pokušati podići sa sedmog mjesta u poretku. Možda im u tome pomogne i opcija odgode maksimirskog derbija. Naime, Dinamo i Hajduk trebaju po rasporedu igrati 29. studenoga u Zagrebu, ali taj susret dolazi između dva važna europska dvoboja za Modre.

S druge strane, Hajduk ima igrati s Belupom 21. studenoga, pa tri dana kasnije zaostalu s Lokomotivom, a s obzirom u kakvoj je formi momčad, Hajduku dobro dođe svaka odgoda. Čeka se službena odluka i vijesti primarno iz Maksimira odakle se treba poslati zahtjeva za odgodom, ali Splitom već kruži informacija da bi se derbi mogao premjestiti na proljeće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 10:05