Srđan Vrančić/CROPIX
KOVAČIĆ GA IZGURAO

Hoće li se Čačić odreći Sammira? Sam je, ne priča ni s kime, više nije dio škvadre...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. veljača 2012. 13:57

Sammir, godinu dana kasnije. Lani je u ovo isto doba, na prijelazu iz siječnja u veljaču, živio, izgledalo je tada, najteže dane karijere. U turskom Beleku trenirao je odvojeno od momčadi, tetiva mu nije dala mira, a i s Vahom nije baš bio u nekim pretjerano dobrim odnosima. Uvijek natmuren, ljutit, samotan, rekli bismo i depresivan. Imao je privatnih problema s djevojkom u Brazilu, bio je nezadovoljan što nije otišao iz Dinama.

Bio je daleko od toga, proljeće je bilo za zaborav, ali u Vahinoj je koncepciji imao mjesta. Iako ga je trener nekoliko puta kaznio zbog noćnih izlazaka i nediscipline, igrao je. Godinu dana poslije tog Beleka i najave 'velikog proljeća’ gotovo ista priča. Sammira u Portugalu muči tetiva. Privatnih problema ne bi trebao imati, postao je otac, vidio je sina, sve bi trebalo biti posloženo. Ali i na drugom kraju Europe Sammir je isti. Samotan, natmuren, ljutit, ne igra zbog ozljede.

Uz sve ono da će 'izlaziti dok mu se izlazi, da se ne druži ni s kim od suigrača...’ Očekivalo se da će taj intervju izazvati konsternaciju suigrača, ljutnju, međutim, izazvao je još gori osjećaj. Ravnodušnost! Sammira suigrači već dulje ne doživljavaju dijelom škvadre, on je tu jer mora biti, jer je profesionalizam ponekad 'nepravedan’. Gledamo ga ovdje u Portugalu, to je čisti deja vu iz Beleka, u 360 i nešto dana baš se ništa nije promijenilo. Često je sam, ne priča ni s kime, tek je sad počeo trenirati s momčadi i još uvijek je razočaran što nije otišao iz Dinama. Sve je isto kao i lani, osim...

Tada je Sammirovo mjesto u momčadi, čak i kod tvrdog Vahe, bilo zajamčeno. No, ovdje u Portugalu glavno je pitanje je li moguće da Sammir više ne bude 'zaštićena biljka’? Ne zato što tako kaže trener Čačić, znamo da je u prošlosti o Sammiru odlučivala 'viša instanca’. Indikativan je sustav igre koji Čačić uigrava, a u njemu jednostavno nema mjesta za Kovačića i Sammira istovremeno! Jer, Matea trener koristi samo na Sammirovoj poziciji, ne vuče ga lijevo ili desno, kao što i Badelja ne rotira po 'stranama svijeta’ poput Jurčića.

Kako će cijela priča sa Sammirom završiti, vidjet ćemo kad se oporavi i bude barem približno spreman. U ovom je trenutku daleko od prvih 11... Nije odigrao ni minute, tek je počeo trenirati sa suigračima, a i radi vježbe koje ne zahtijevaju najveći mogući napor za nogu. Bit će dobro ako odigra i jednu minutu nedjeljnog susreta protiv Midtjyllanda, to bi već bio napredak. Definitivno najveće pitanje Dinamovih zimskih priprema - hoće li se Čačić uistinu odreći Sammira?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 01:04