VLADO KOS/CROPIX
SUDAR UOČI EUROPE

Hoće li Simon Rožman protiv Varaždina predstaviti bivšeg dinamovca koji je već u debiju zabio dva gola?

Okršaj protiv Varaždina za Rijeku prva od 16 utakmica u šest tjedana
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 16. listopad 2020. 22:18

Nakon ždrijeba Europske lige koja je izborena senzacionalnom pobjedom u Kopenhagenu (1:0) trener Simon Rožman je rekao:
- Ako smo uz Real Sociedad, AZ Alkmaar i Napoli, znači da smo bitni. Dohvatili smo svoje snove, uživajmo sa svojim navijačima.
Utrčali su Riječani nakon toga u prvenstvenu stanku zbog obveza reprezentacija, ostao je Rožman bez pola momčadi, ali... Svoju prvu godišnjicu za kormilom Rijeke okrunio se - Europom. Najviše je vjerovao, uvjerio i pripremio igrače. Rijeka će od četvrtka četvrti put igrati skupnu fazu Europske lige, u goste dolazi Real Sociedad. Četvrti Real nakon Valladolida, Madrida i Celte Vigo.
Ali prije Europe valja odraditi domaću zadaću, isto toliko bitnu, susret s Varaždinom. Riječani su do sada dobili tri od pet utakmica HNL-a, skupljati bodove nameće se kao imperativ.

Problemi Raspopovića

Posljednje tri utakmice, Kolos 2:0, Kopenhagen 1:0 i Slaven Belupo 2:0, prije stanke, razgalile su srca navijača. A apetit raste jedući... Rijeka želi istim pobjedničkim putom. Rožman je tek u petak skupio sve igrače koji su krstarili Europom, ali zadovoljan je kako su radili ostali. Veseli ga i činjenica da Čerin nije mogao u mladu selekciju Slovenije, otkazani su nastupi, pa je mogao uhvatiti ritam treninga...

image
VLADO KOS/CROPIX

Problema ima Raspopović koji je za vrijeme nastupa u selekciji Crne Gore dobio udarac...
- Vjerujem da su igračima glave čiste, a to je najvažnije. Sada se moramo svi uhvatiti za vesla i - veslaj uzvodno u istom ritmu. Svaka je prva utakmica najvažnija i najteža. O Real Sociedadu razmišljat ćemo od nedjelje... Prvenstveni bodovi su nam osnovna hrana - govori Rožman.
Tri posljednje utakmice bez primljena pogotka (Kolos 2:0, Kopenhagen 1:0, Slaven 2:0), u Danskoj nam je Rožman predstavio jednu novu Rijeku. Igrači su svjesni što su napravili i što ih čeka... Najprije Varaždin.
- Izuzetno bitna utakmica. Model igre ostaje isti, neka takav bude i sadržaj kao i energija. Zajedništvo je naša dodatna snaga. Poglavito sada kada su na tribinama i gledatelji. Moramo nastaviti dobrim igrama. Varaždin je naša generalna proba za - Španjolce.

Yateke i Murić u kadru

Varaždinci su znali biti kost u riječkom grlu...
- Opaki su, imaju svoj stil igre. Dobro igraju fazu obrane, visoke se brane, imaju dobro tranziciju. Sve sam rekao. Momčad koja ima glavu i rep. U svakom trenutku zna što joj je činiti. Obregon je zabio i sada u kup- utakmici s Vinkovčanima... Naša će obrana morati posebno pripaziti na njegove ulaske... Mobilizacija je potpuna. U manjku smo bodova - govori Simon Rožman.
Riječane u šest tjedana, od Varaždina, očekuje šesnaest utakmica. Devet prvenstvenih, šest europskih i jedna kup-utakmica s - Varaždinom. Ili u skraćenoj verzini - sedam utakmica u 23 dana.

Za momčad bi mogao konkurirati Yateke, kao i Murić. Izvan stroja je Ristovski, zakomplicirala se situacija s Arsenićem, koji se na debiju u Osijeku ozlijedio u 37. minuti nakon što je zaradio crveni karton... Halilović bi se mogao priključiti za dva tjedna nije se još oporavio Capan.

U subotu Varaždin, a onda počinje zabava - Real Sociedad! Simon Rožman ima razloga za zadovoljstvo.
Hoće li Rožman predstaviti Menala koji je na debiju protiv Dilja (6:0) zabio dva gola, a došao ravno na utakmicu?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:02