Lovro Zvonarek

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZASLUŽENO PRIZNANJE

HR wunderkind završio na prestižnoj svjetskoj listi, Englezi podsjetili na sve kvalitete našeg talenta

Godišnji popis najtalentiranijih svjetskih nogometaša i ove je godine ukrašen jednim Hrvatom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2022. 14:23

Ima tek 17 godina, a već je potpisao bogat ugovor s Bayernom iza kojega će plaćena unosna odšteta njegovu klubu. Lovro Zvonarek, 17-godišnji veznjak ofenzivnih sklonosti projekt je minhenskog giganta, dečko o kojem smo već slušali i čitali tako puno, a u budućnosti ćemo i još više...

Uvršten je Zvonarek na prestižan, inače popis engleskog lista Guardian, od 60 najboljih igrača generacije ‘05. Svake godine Guardian izbaci isti popis, na njemu je već bilo gro naših igrača, a redom svi su se kasnije potvrdili kao veliki talenti i iznimne klase. Lovro Zvonarek Slaven Belupu je zaradio dva milijuna eura, mogao bi taj transfer potpisan lani doći i do pet milijuna odštete kroz razne bonuse, a sebi je već otvorio vrata pravog, europskog nogometa.

Guardian je prilikom predstavljanja našeg wunderkinda naveo izjavu njegova bivšeg trenera Zorana Zekića koji ga je vodio kroz period karijere u Slaven Belupu:

- Duboko razumije mnogo stvari. Rad s njime ubrajam u najveće dosege svojeg perioda u klubu. Njegovo razmišljanje je nevjerojatno brzo, jako se dobro kreće i bez lopte, usto što uvijek zna što s loptom treba učiniti kad je dobije - kazao je Zekić uz nabrajanje svih potencijala koje Zvonarek nogometno posjeduje.

Drugi je Zvonarek najmlađi debitant u HNL-u, kao i njegov najmlađi strijelac u povijesti. Bio je već i kapetan Slavena, i to prije no što će proslaviti 17. rođendan. Svih tih kvaliteta bili su svjesni i neki drugi jaki europski klubovi, no Zvonarek je zajedno sa svojom obitelji odabrao Bayern istoga trenutka kada je dobio ponudu Nijemaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:29