DINAMO - ZAGREB 1:1

Hrabri Zagreb iz Maksimira otišao neporažen! Odluka o finalistu u Kranjčevićevoj

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 04. travanj 2012. 13:21

Na tribinama Maksimira skupilo se u srijedu čak četiri tisuće duša. Ne pamtimo kada ih je toliko došlo na ?radni dan?. Lijepo vrijeme, ali i dvije sjajne predstave Dinama protiv Varaždina i Lokomotive očito su bila dovoljna pozivnica Zagrepčanima za polufinale Kupa i utakmicu sa susjedima iz Kranjčevićeve ulice.

No, umjsto trijumfa, stiglo je otriježnjenje. Dinamo nije bio prepoznatljiv, a na predstavi Zagreba dao se primjetiti trenerski rukopis Dražena Beseka. Rezultat svega toga je 1-1. Fini je to kapital, 'pjesnika' pred uzvrat u Kranjčevićevoj ulici...

Malo tko se nadao takvom završetku kada je Sammir u 29. minuti poslao povratnu loptu za kapetana Badelja koji s ruba kaznenog prostora pogađa gol Vidakovića. U tim trenucima činilo se kako porcija slijedi...

- Imali smo svojih prilika nakon tog gola, ali nismo ih iskoristili - pomalo razočarano će Ante Čačić koji je vodio Dinamo u tri Kup utakmice ovoga proljeća. I sve tri su završile identičnim rezultatom.

Zagreb je do gola stigao u 76. minuti. Besek je očito ?nanjušio krv? pa je na travnjak Maksimira, kao zamjene, poslao Hrvoja Štroka i Antu Mitrovića. Prvi se na povjerenju zahvalio asistencijom preko pola igrališta, a drugi je zabio točno 39 sekundi od kada je ušao. A proslavio ga je skinuvši dres ispod kojeg je bila majica s fotografijom tragično preminulog Hrvoja Ćustića, bivšeg mu suigrača iz Zadra.

- Došli smo po gol i u tome smo uspjeli - kratko i jasno će Dražen Besek nakon utakmice. Ipak, trener Zagreba nije mogao sakriti žaljenje što 'pjesnici' nisu uzeli veći plijen na Maksimiru.

- Nažalost, nismo kaznili Dinamo ? uzdahnuo je razočarano Besek priznavši, pomalo znakovito, kako se nije bojao Dinama.

- Ne, nisam.

Kako bilo, uzvrata u Kranjčevićevoj ulici ne boji se ni Ante Čačić.

- Opet se pokazalo kako su utakmice Dinama i Zagreba neizvjesne. Treba izvući pouku i okrenuti novu stranu - njegov je rezime kojem je dodao kako će u uzvratu kvaliteta njegove svlačionice doći do izražaja.

- Zagreb ima prednost, ali Dinamo može dati gol gdje god da se pojavi ? samouvjereno je završio strateg Dinama. Uzvratna utakmica igra se 18. travnja u Kranjčevićevoj ulici.

Dinamo - Zagreb 1:1 (Badelj 29' / Mitrović 76')

Stadion Maksimir. Gledatelja: 4000, sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Leko, Badelj - Tomečak, Sammir (od 72. Pokrivač), Kovačić (od 68. Alispahić) - Krstanović (od 61. Beqiraj).

Zagreb: Vidaković - Pelaić, Pavlović, Oršulić, Štiglec - Trebotić (od 72. Štrok), Maleš; Abdurahimi (od 84. Zadro), Šovšić, Jurendić (od 75. Mitroviž) - Medić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 03:03