Josip Čondrić
 PAVEL BEDNYAKOV Sputnik Via Afp
‘ČEKAM PRAVU PONUDU‘

Hrvat ekspresno raskinuo ugovor i u potrazi je za novim klubom: ‘Hajduk se raspitivao o meni, ali...‘

Nakon odlaska iz ruskog Rotora, 27-godišnji vratar trenira u Zagrebu i čeka novi angažman
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. srpanj 2021. 18:01

Prošlu je sezonu vrlo dobri zagrebački vratar, Josip Čondrić (27), proveo u Rusiji, branio je za Rotor iz Volgograda. No, unatoč njegovim dobrim obranama (Čondrić je, podsjetimo, ranije bio pouzdani čuvar mreže naših prvoligaša Rudeša i Istre), Rotor je ispao iz lige, pa je i on otišao, unatoč želji klupskih čelnika da ostane i pokuša pomoći Rotoru da se ekspresno vrati u prvoligaško društvo.

Gorko ispadanje

Iako je, naime, imao opciju ugovora “jedna plus jedna godina”, nije želio braniti u Drugoj ligi, raskinuo je ugovor i vratio se doma. Čeka novi angažman, svakodnevno trenira u Zagrebu kako bi zadržao tjelesnu pripremljenost...

- Bilo mi je drago što je klub želio da ostanem, budući da u Drugoj ruskoj ligi mogu igrati samo tri stranca, dokaz je to da su bili zadovoljni mojim obranama. Ali, nismo se dogovorili oko uvjeta i oprostio sam se s Rotorom. Bilo mi je u Rusiji stvarno dobro, branio sam 22 utakmice, baš sam uživao. Žao mi je što nismo ostali u ligi, trebao nam je u zadnjem kolu protiv Rubina bod za ostanak, ali izgubili smo nakon sumnjivo dosuđenog kaznenog udarca - rekao nam je Čondrić.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Jeste li sad bolji vratar nego što ste bili prije odlaska u Rusiju?

- Ne volim govoriti o sebi, ali osjećam da sam bolji nego što sam bio, sigurno sam napredovao. Ako je mjerilo neka procjena vrijednosti na Transfermarktu, onda mi se vrijednost gotovo učetverostručila - prije dolaska u Rotor, bio sam procijenjen na TM na 200.000 eura, a sad stoji cijena od 700.000 eura! Branio sam protiv odličnih momčadi, nerijetko sam bio pohvaljivan u tamošnjim medijima, u nekoliko sam navrata bio proglašavan i igračem utakmica. Na šest sam utakmica sačuvao mrežu nedirnutom, a prema statističkim pokazateljima i ocjenama SofaScorea, bio sam drugi vratar Ruske lige, iza golmana Himkija, Ilje Lantratova (Himki) - kaže Čondrić.

Jeste li nakon povratka iz Rusije imali neku konkretnu ponudu?

- Bilo je dosta upita, ali prava, konkretna ponuda još nije došla. Teško je vratarima pronaći pravi inozemni angažman, oduvijek je tako bilo, a sad je, u ovo vrijeme pandemije, sve još znatno teže. Malo se toga događa na nogometnom tržištu i jasno mi je da moram biti strpljiv. Neću žuriti i neću otići tamo gdje uvjeti neće biti zadovoljavajući. Olakšavajuća mi je okolnost što sam slobodan igrač i novi klub nikome neće morati platiti odštetu.

‘Kuhanje’ oko Hajduka

Spominjao se nedavno i Hajduk kao vaš možebitni novi klub?

- Nešto se “kuhalo”, znam da su se raspitivali o meni, ali sad kad je Kalinić ostao na Poljudu, sve je to obustavljeno, ništa od tog transfera. Imam i neke upite iz Turske, no vidjet ćemo što će biti. Spreman sam “kao puška”, u Rusiji sam se uvjerio da imam potrebnu kvalitetu, pun sam samopouzdanja i željno čekam odlazak u novi klub. Nadam se da će se to ubrzo i dogoditi, te da ću uskoro opet stati ispred vratnica - kaže Čondrić.

Livaković je bio drugi najbolji vratar Eura

Možete li napraviti vašu rang-listu trojice najboljih vratara na nedavno završenom Euru?
- Na broju jedan svakako je 22-godišnji Talijan Gianluigi Donnarumma, zaslužio je sve pohvale i priznanja kojima se okitio posljednjih dana. Obranio je kaznene udarce protiv Španjolske i Engleske, cijelo je prvenstvo bio na vrhunskoj razini i svakako je bio prvo ime turnira. Na drugo ću mjesto, možda pomalo i subjektivno, staviti svog prijatelja Dominika Livakovića (26). Na svom prvom Euru branio je jako dobro i nije kriv za primljene pogotke – rekao je Čondrić i zaključio:
- Na treće ću mjesto staviti španjolskog vratara Unaija Simona, oduševio me svojom psihološkom stabilnošću nakon što je na utakmici protiv Hrvatske primio onakav pogodak! Nije "potonuo”, samopouzdanje mu je raslo iz minute u minutu, a u produžetku je obranio Kramariću čisti zicer i najzaslužniji je za prolaz i pobjedu Španjolske - smatra Čondrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:42