MATIJA DJANJESIC/CROPIX
NOVO LICE U GRADSKOM VRTU?

Hrvat iz Serie A dolazi u Osijek? Pregovori su u završnoj fazi, posao je pred realizacijom

Ovaj bi snažni veznjak sasvim sigurno pojačao konkurenciju u Osijekovoj sredini terena.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. siječanj 2021. 17:18

Prošlo je već više od 10 godina otkako je Petar Brlek “u paketu” s Dariom Čanađijom iz Škole nogometa Varaždina stigao u Slaven Belupo. Zajedno su ta dvojica talentiranih veznjaka držali sredinu terena u kadetskoj, potom i juniorskoj momčadi, a ubrzo su zaigrali i za seniore.

Čanađija je prodan u Rijeku, dok je Brleka nogometni put odveo u Poljsku. Bilo je to u veljači 2016. godine, klub iz Koprivnice nalazio se u velikim financijskim problemima i prodaja tada 22-godišnjeg veznjaka doslovno je spasila klub od besparice. Dotad je odigrao 123 utakmice uz učinak od sedam golova i sedam asistencija.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Transfer u Wislu Krakow iznosio je 400.000 eura, od toga je Slavenu pripalo 250.000 eura odštete, a mladi hrvatski reprezentativac krenuo je u novo dokazivanje. Odigrao je 55 utakmica, zabio 11 golova i dvaput asistirao te je na sebe skrenuo pažnju talijanskog prvoligaša Genoe, koja ga je u kolovozu 2017. kupila za 2,2 milijuna eura te ga nakon pola godine vratila u Krakow na posudbu. Uslijedile su još dvije posudbe, prvo u švicarski Lugano (28 utakmica, 2 gola), pa u drugoligaša Ascoli (34 nastupa, bez pogotka).

Kako Brlek trenutačno nije u prvom planu u Genoi, s kojom ima ugovor do lipnja 2022. godine, otvorila se mogućnost angažmana na novoj adresi. Prema pouzdanim izvorima bliskim našem listu, doznajemo da je 26-godišnji veznjak rodom iz Ludbreškog Sigeca nadomak - osječkog Gradskog vrta! Nenad Bjelica bi u svojoj momčadi rado vidio pokretljivog igrača snažnog udarca koji bi značajno pojačao konkurenciju u veznom redu Osijeka. Vjerojatno je u pitanju posudba, no ne treba isključiti ni opciju transfera. Jedini problem u ovoj priči mogla je predstavljati zainteresiranost talijanskog drugoligaša Reggine, koja je također imala Brleka na svom radaru, ali Osijek je, kako se po zadnjim informacijama čini, odnio pobjedu u tom tržišnom nadmudrivanju.

Brlekova je vrijednost procijenjena na 900.000 eura. Riječ je o igraču koji zapravo još nije dosegnuo punu afirmaciju ni ostvario karijeru kakvu su mu predviđali u mladim danima u Belupu. Dođe li i zaista pod Bjeličinu kontrolu (a pregovori su u završnoj fazi!), sve bi to mogao ispraviti u Osijeku, čiji su navijači oduvijek znali cijeniti prave španere. Može igrati na obje centralne vezne pozicije, kao i na ofenzivnom veznom, a prema potrebi čak i na krilima.

Dakle, iako je u kombinaciji bila i talijanska Reggina, Brlek je nadomak Gradskog vrta. Do potpisa ugovora, jasno, ništa nije "sto posto", ali Nenad Bjelica uskoro bi mogao dobiti novog vrlo vrijednog igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:02