Niksa Stipanicev / CROPIX
SLAVLJE NE PRESTAJE

HRVATSKA BRAĆA OSTVARILA MALO ČUDO NAKON OSAM SUŠNIH GODINA 'Rekli smo da je cilj Prva HNL i to smo ostvarili! A preuzeli smo klub s milijunima duga'

ŠIBENIK Klub sa Šubićevca promoviran u prvoligaša
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 07. svibanj 2020. 21:56

Konačna odluka IO HNS-a po kojoj se neće nastaviti natjecanje u 2.HNL, a da će Prva liga krenuti početkom lipnja, praktički je šibenski klub automatski promoviralo u prvoligaša! Takav scenarij se nazirao proteklih dana, ali na Šubićevcu konačno mogu odahnuti i barem prigodno nazdraviti za povratak u HR elitu nakon osam sušnih godina.

- Očekivali smo takvu odluku, istina, još uvijek nismo dobili službeni dokument o tome, ali objavljena je na stranicama HNS-a. Naravno da smo sretni jer je sve u klubu bilo podređeno povratku u Prvu ligu. Ovo je uspjeh svih nas u klubu, od igrača, struke do nas koji vodimo klub. Istina, osjećaji su mi pomiješani jer smo željeli da prvo mjesto i prvoligaški status proslavimo s našim navijačima, na terenu, ali cijela ova situacija s koronom je, nažalost, sve to promijenila - kaže nam Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Dugopolje,291119
Sporstki centar Hrvatskih vitezova, Druga HNL 2019/20120,15 kolo, utakmica: NK Dugopolje - NK Sibenik.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
Na fotografiji: Ivan i Joso Bulat

On i njegov brat Joso, predsjednik Nadzornog odbora kluba, i Jure Zoričić u klub su stigli prije tri godine, u situaciji kada je Prva liga bila po mnogo čemu prilično daleko i maglovita. Prošle godine Narančasti su u završnici prosuli veliku prednost nad Varaždinom, što je među navijačima prouzrokovalo nove traume, ljutnju, a među nekima i otvorenu sumnju u prvoligaške ambicije Uprave kluba.

- Mi koji smo preuzeli klub prije tri godine najbolje znamo u što smo se upleli, preuzeli smo klub s nekoliko milijuna duga, s mnogim otvorenim pitanjima, tankim igračkim kadrom, kada su nas pozvali da praktički spasimo klub. Ali odmah smo rekli da je nama cilj Prva liga i, evo, to je sada ostvareno. Napravili smo puno toga, stabilizirali financije, napravili kvalitetan igrački kadar, riješili puno financijskih stvari. Klub se i dalje nalazi u fazi prodaje, sjetimo se svih silnih potencijalnih, navodnih investitora koji su pregovarali s čelnicima grada, nominalnim vlasnicima kluba. Sve smo to prošli i nadamo se da će se i taj vlasnički dio riješiti, da se možemo u miru posvetiti pripremama za Prvu ligu. Što je, priznajem, veliki izazov za sve nas u klubu, ali sam uvjeren da ćemo odgovoriti na sve. Ne bih htio ništa unaprijed puno najavljivati, ali imamo određene naznake da ćemo stvoriti kvalitetne temelje za mirniju budućnost kluba - ističe Ivan Bulat.

Iako s njim još nisu razgovarali oko nastavka suradnje, izgledno je da će Krunoslav Rendulić povesti Šibenčane u prvoligaškom društvu. Slavonac je napravio dosta dobar posao s momčadi i uz neophodne kadrovske promjene vodstvo kluba smatra da je Rendulić najbolja osoba za trenera i u idućem razdoblju. Sportski direktor je i prije korona-krize počeo sa slaganjem prvoligaške kadrovske križaljke, i sigurno je da će za nastup u Prvoj ligi trebati pojačanja, koja će se tražiti na različitim razinama i adresama. Od Prve i Druge lige, iz dalmatinskog bazena, regije pa do povratka bivših igrača koji su ponikli na Šubićevcu. A njih nije malo, primjerice Ante Živković, Bačelić-Grgić, Kulušić, Husmani, Petković, Roca, Marina...

Poštujem odluku koju je donio stožer

Povjerenik 2. HNL Ivica Šparavec.

- Poštujem odluku koju je donio Stožer sukladno epidemiološkoj slici na području Republike Hrvatske. Klubovi iz 2. HNL uputili su pismo HNS-u u kojem su predložili da se natjecanje završi te da se pokuša pronaći mogućnost kod HNS-a za određenu pomoć kako bi se drugoligaški klubovi uspjeli stabilizirati i vratiti u redovno natjecanje početkom nove sezone u rujnu. Ukoliko dobra situacija na prostoru naše države potraje, odigrat će se kvalifikacije za popunu 1. HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:46