BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
UDARAC ZA SUSJEDE

Hrvatska saznala protivnika ako izbori polufinale EP-a, Srbi tek nakon peteraca prošli Nizozemce

Srbija je na prvenstvu u Splitu iznenađujuće ispala već u osmini finala od Francuske
Piše: Dean Bauer/SN/HinaObjavljeno: 06. rujan 2022. 17:50

Srbi neće po lijepom pamtiti Split. Uz najviši poraz ikad (od Mađarske 16:7), pa onda i najranije ispadanje iz borbe za medalju (poraz u osmini finala od Francuske), solidno raštimani orkestar izbornika Savića nastavlja "glavinjati" po Spaladium Areni.

U prvoj utakmici poretka od 9. do 12. mjesta pobijedili su Nizozemsku, na jedvite jade, tek boljim izvođenjem peteraca. Nakon 32 minute je bilo 6:6, s tim da su Nizozemci dobili treću četvrtinu čak 4.1, dok u zadnjoj pogodaka nije bilo.

image

Izbornik Dejan Savić i vaterpolisti Srbije

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Sedmerostruki prvak Europe će u četvrtak u utakmici za deveto mjesto igrati protiv Rumunjske, koja je također na peterce svladala Izrael 11-10. U utakmici za 11. mjesto igrat će Nizozemska i Izrael.

Rumunjska je također tek petercima dobila Izrael u istom poretku (9. - 12. mjesta). Neke su momčadi završile EP. Njemačka je u susretu za 13. mjesto pobijedila Izrael 14:11, dok je za 15 mjesto Slovačka bila bolja od Slovenije 11:5.



Mađari prvi polufinalisti

Vaterpolisti Mađarske prvi su polufinalisti Europskog prvenstva u Splitu nakon što u četvrtfinalu svladali Crnu Goru s 11-8 (3-1, 2-3, 2-1, 4-3).

Branitelji naslova su došli i do četvrte uvjerljive pobjede u Splitu, a Crnogorci su ozbiljniji otpor pružali sve do kraja treće četvrtine, kada su Mađari s 6-5 serijom 3-0 otišli na 9-5 i lako sačuvali pobjedu.

Kod Mađara je najbolji bio Szilard Jancik s pet golova iz pet pokušaja, a kod Cnogoraca Miroslav Perković s dva pogotka.

Mađari će u polufinalu igrati protiv Španjolske.

Kasnije večeras još igraju Francuska - Italija i Hrvatska - Gruzija.



Italija rutinski svladala Francusku za polufinale

ITALIJA - FRANCUSKA 16:8 (2:3, 5:2, 4:1, 5.2)

SPLIT - Spaladium Arena. Gledatelja 800. Suci: Stavridis (Grčka) i Kovacs Csatlos (Mađarska).

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 4, Damonte 1, Alesiani 1, Fondelli, Cannella 3 (1-1), Marziali 1, N. Presciutti 2, Bruni, Di Somma 1, Dolce 3, Nicosia (obrana). IZBORNIK: Alessandro Campagna.

FRANCUSKA: Dubois, Saudadier, Crousillat 1, Bouet 1 (1-1), Khasz, T. Vernoux 3, Marion-Vernoux 1, Bjorch, Marzouki 1, Canonne, Vanpeperstraete 1, De Nardi, Fontani. IZBORNIK: Florian Bruzzo.

PETERCI: Italija 1-1, Francuska 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Italija 15., Francuska 16.

CRVENI KARTON: Bruni (10). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Crousillat (19), Cannella (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Italija 9-15 (60%), Francuska 5-14 (35%).


Talijanski vaterpolisti pobijedili su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Splitu Francusku s 16-8 (2-3, 5-2, 4-1, 5-2) i plasirali se u polufinale gdje čekaju pobjednika večerašnjega dvoboja Hrvatska - Gruzija.

U jednom je trenutku, na samom začetku druge četvrtine, Italija bila u silnim problemima. U 10. minuti, druga u drugoj dionici, Lorenzo Bruni je dobio crveni karton. Budući da je Italiji od LEN suspendiran Vincenzo Renzuto zbog brutalnosti (neće ga biti ni u polufinalu), Settebello je ušao u utakmicu s 12 igrača.

Isključenje Brunija ostali su na 11 od kojih su dvojica vratari. Dakle, izbornik Campagna je na klupi imao samo trojicu igrača za zamjene. Uz sve, igrač više Italije je bio 1-5, napad loš. Sredinom druge četvrtine Francuska je povela i s dva gola razlike (5:3), a onda... Presuđuje pojedinačna kvaliteta svjetskih doprvaka i jedna čudesna obrana Nicosije pri vodstvu Francuza s 2 gola razlike. Do kraja druge četvrtine Talijani preokreću na 8:5 (Di Soma, Di Fulvio, Cannella i Dolce), a u trećoj potvrđuju prolazak u polufinale (11:6).



Španjolci izborili polufinale

ŠPANJOLSKA - GRČKA 9:5 (4:2, 1:1, 2:1, 2:1)

SPLIT - Spaladium Arena. Gledatelja 4.500. Suci: Margeta (Slovenija) i Putniković (Srbija).

ŠPANJOLSKA: Aguirre (10+1 obrana), Munarriz 2, Granados 2, Sanahuja, De Toro, Larumbe, Famera 2, Cabanas 1, Tahull 1, Perrone 1, Barroso, Bustos, Lorrio Bejar. IZBORNIK: David Martin.

GRČKA: Tzortzatos, Genidounias 1 (1-1), Skoumpakis, Gkiouvetsis, Argyropoulos (0-1), Papanastasiou, Dervisis 1, Alafragkis, Kopeliadis, Kakaris 1, Nikolaidis, Vlachopoulos 2, Limarakis (13 obrana). IZBORNIK: Theodoros Vlachos.

PETERCI: Španjolska 1-1, Grčka 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Španjolska 9, Grčka 11. ŽUTI KARTON: izbornik Vlachos (24).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Španjolska 4-9 (44%), Grčka 3-8 (38%).



Španjolski vaterpolisti pobijedili su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Splitu Grčku s 9-5 (4-2, 1-1, 2-1, 2-1), te će u polufinalu igrati s Mađarskom.

Tipična, klasična "španjolska" utakmica. Ne "razvaljuju" suparnika, stvaraju dojam da ih se može sustići, stići i prestići. No, to nije dojam, to je privid. Strogo nadzirana utakmica vaterpolske Furije koju je otvorila s 2:0, Grčka čak uspjela i poravnati na 2:2 i to je bilo to.

Do kraja prve četvrtine Španjolska je otišla do plus 2 (4:2) i nikad se više nisu ni "spuštali" na manju razliku. Štoviše, vodila je Španjolska i 7:3 i 8:4. Povrh svega su na vratima imali (opet) raspoloženog Aguirrea (obranio i peterac Argyrpoulosu). No, da se ne bi krivo razumjeli Grčka je odigrala vrlo dobru utakmicu. S ponovo sjajnim vratarom Limarakisom koji je i Hrvatskoj radio probleme. Odlična vanjska linija, ali... s druge strane je ipak svjetski prvak, momčad koja je ovo ljeto u sjajnoj formi. Imala je minula 2-3 mjeseca tek dvije loše četvrtine protiv Nizozemske u Splitu, i to je sve.

Mađarska - Španjolska, opako će to polufinale biti. (dba)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:54