Drago Sopta / Cropix
NEDOSTAJAO TEK GOL

Hrvatska svlačionica složna nakon remija: 'Irci su dobri, ali smo ih uspjeli nadigrati'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. kolovoz 2011. 14:57

Utakmicu su svi igrači vidjeli gotovo na isti način. Bili smo dobri u utakmici bez natjecateljskog naboja i nedostajao je tek gol…

- Došli smo odigrati što bolju utakmicu i mislim da smo za ovaj period sezone posao odradili dobro. Nedostajao je tek gol za ukupno povoljan dojam, ali u konačnici ja sam ipak zadovoljan. Osobno se osjećam odlično, dobro sam trenirao i vjerujem da se potvrdilo kako bolje djelujem i opasniji sam u napadu - kazao je jedan od najboljih igrača utakmice Mario Mandžukić.

Luka Modrić je također bio odličan.

- Dobra nam je ovo bila provjera, mogli smo i pobijediti. Čini mi se da je sudac propustio dosuditi jedanaesterac za nas nakon prekršaja nad Strinićem, ali dobro, Irci su također bili dobri pa ovaj rezultat možemo smatrati realnim. Naša čvrsta igra je dobra uvertira za Maltu i Izrael, što nam je najvažnije.

Stipe Pletikosa nije imao velikog posla.

- Zadovoljan sam kako smo igrali u defenzivi. Nismo dobili gol i to će jačati samopouzdanje momčadi. Impresionirao me Lovren, vidi se da momak rapidno napreduje. Inače, bili smo ukupno bolji od dobre Irske, možda nam fali malo svježine, što je normalno jer smo tek na početku sezone.

Vedran Ćorluka bez stresa je odradio svoju minutažu.

- Tipična prijateljska utakmica, u kojoj smo mi dominirali ali nismo stvorili neke značajnije prilike za gol. Ritam nije bio kao na kvalifikacijskoj utakmici. U svakom slučaju smo bili razigrani, dobro smo držali loptu u posjedu protiv dobre Irske.

Ognjen Vukojević se složio sa prethodnicima.

- Utakmica je poslužila svrsi i mislim da je izbornik zadovoljan onime što je vidio, odnosno onime što je očekivao od nas. Irci su dobra momčad, imaju pozitivnu seriju rezultata, ali mi smo im nametnuli kontrolu igre posjed lopte. Možda smo trebali biti nešto konkretniji, ali sada je najvažnije, kako nam je i izbornik kazao poslije utakmice, odmah početi misliti na Maltu i Izrael.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 02:24