U POZNAN I GDANJSK!

Hrvatska u Poljskoj! Otvaramo protiv Iraca, u skupini nas još čekaju Španjolska i Italija!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2011. 17:25

Hrvatska nogometna reprezentacija "izvukla" je skupinu C u ždrijebu za Euro 2012. godine u kojoj će zaigrati protiv aktualnog europskog i svjetskog prvaka Španjolske, Irske i Italije. Hrvatska je dobila vrlo vjerojatno drugu najtežu skupinu predstojećeg Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. Reprezentativci Slavena Bilića otvorit će svoj nastup na Europskom prvenstvu 10. lipnja protiv reprezentacije Irske u poljskom gradu Poznanju s početkom u 20:45. Nakon toga, 14. lipnja, slijedi okršaj s Talijanima, također u Poznanju, koji je započinje u 18 sati.

Posljednji susret skupine donosi nam pravu poslasticu, dvoboj protiv Španjolske, aktualnog europskog i svjetskog prvaka, u poljskom gradu Gdanjsku s početkom u 20:45. Još nijedna reprezentacija u povijesti nije uspjela obraniti naslov prvaka Europe, ali prema mišljenju mnogih ljubitelja ovog sporta Španjolska je na najboljem putu da sruši tu tradiciju.

U skupini A, Poljska je kao domaćin za protivnike dobila Rusiju, Češku, te Grčku s kojom će i otvoriti Europsko prvenstvo. Skupina B okarakterizirana je kao skupina smrti. U njoj su se našli aktualni svjetski viceprvak Nizozemska, zatim fenomenalna Njemačka, Portugal Cristiana Ronalda i "autsajder" Danska. Svakako skupina koja će buditi najveće zanimanje iduće godine.

U posljednjoj, odnosno D skupini zaigrat će drugi domaćin, Ukrajina, Engleska, Švedska, te Francuska.

Spomenimo još da Hrvatska protiv Irske, s kojom otvara svoj nastup na Euru, nema pozitivan omjer. U pet odigranih utakmica "vatreni" su dva puta gubili, jednom su slavili i dva puta su utakmice završavale neriješenim rezultatom.

Prvu utakmicu na Europskom prvenstvu Hrvatska će odigrati u Poznanu 10. lipnja 20:45 protiv Republike Irske! Drugu utakmicu igramo također u Poznanu 14. lipnja protiv Italije, a četiri dana poslije čeka nas Španjolska u Gdanjsku.

SKUPINA A: Poljska, Češka, Grčka, Rusija.

SKUPINA B: Nizozemska, Danska, Portugal, Njemačka.

SKUPINA C: Španjolska, Republika Irska, Hrvatska, Italija.

SKUPINA D: Ukrajina, Francuska, Švedska, Engleska.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:20