CROPIX
STIŽE SVJEŽI KAPITAL

Hrvatski biznismen iz SAD-a spašava HNL prvoligaša! Živio je i školovao se u Londonu, Milanu...

Pobjeda u zadnjem kolu jeseni, osiguravanje novca za plaće i dolazak investitora jamče mirnije dane
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 20. prosinac 2021. 16:07

U petak su nogometaši Šibenika otputovali prema Turopolju u prilično sumornom ozračju. Praznih džepova, s upitnom budućnosti, ali s podrškom Funcuta, koji su ih nakon treninga došli podržati, baš kao i stručni stožer. Mnogi su ih u tom stanju prije dvoboja s Goricom unaprijed prekrižili, u stilu “nemojte samo da vas oderu k’o ovce”, ali braća Jakoliš, Delić i ostali momci u narančastom kući su se vratili pjevajući, iskazavši šibenski dišpet.

Slično kao 2010. godine

Neočekivana je to bila pobjeda, sladak trijumf protiv suparnika koji im, kao i Osijek, nikako ne paše, trijumf s kojim se na zimsku stanku odlazi ipak s puno više zadovoljstva. Nekako nas je sve podsjetilo na sezonu 2009./10. kada je momčad prije puta za Karlovac bila u štrajku, s upitnim putovanjem prema gradu na četiri rijeke, ali Ademi, Zec, Alispahić, Ante Bulat i ostatak društva na čelu s trenerom Karačićem slavodobitno su prošli kroz Čavlek i osigurali povijesni izlazak na euroscenu. I tada, i u subotnjem velikogoričkom susretu, dres Šibenčana nosio je Antonio Jakoliš. Stariji od braće zabio je i lijepi gol protiv Rendulićevih pulena, došavši do svog prvijenca u povratničkoj epizodi za matični klub.

- Sretan sam, naravno, zbog pobjede, ali još više zbog igrača i čestitam im na tome. Svi znamo kroz što smo sve prolazili posljednje vrijeme. Oni su pokazali da su profesionalci, ova pobjeda ide njima. Meni je čast što sam njihov trener, što sam dobio priliku da vodim ovakvu kvalitetnu grupu momaka i dobrih igrača - kazivao je nakon prve pobjede nad Goricom od prošlogodišnjeg povratka u elitu trener Mario Rosas.

Dolazi Marin Jurić

Mnoge zanima je li subotnja utakmica bila možda i oproštajna za njega na klupi Narančastih.

- Svi znate da se uprave i treneri u klubovima mijenjaju. Sada je teško govoriti što će se dogoditi, ali ja sam sretan u ovom trenutku i čekam rasplet cijele situacije - kazao je španjolski trener.

Osim pobjede koja je razveselila navijače, i neke druge informacije koje su došle do prvotimaca sasvim sigurno su promijenile ozračje na putu povratka prema Dalmaciji. Naime, iz dobro provjerenih krugova potvrđeno je da su kolumbijski čelnici kluba konačno pronašli novac za plaće, koje će im sjesti na račune početkom tjedna. Ne samo da su sjela sredstva za plaće, već se čini da je pronađen i model kako će šibenski prvoligaš ubuduće mirnije broditi kroz HNL. Naime, nakon informacija kako su Kolumbijci pronašli partnere, a uskoro vjerojatno i većinske vlasnike kluba, za potvrdu tih vijesti upitali smo Eduarda Zapatu, jednog od dvojice većinskih suvlasnika kluba.

image

Suvlasnik kluba Eduardo Zapata i trener Mario Rosas

CROPIX

- Istina je da smo potpisali ugovor s grupacijom g. Marina Jurića, poslovnog čovjeka koji živi u Miamiju. Riječ je o Hrvatu koji je podrijetlom iz Primoštena, a koji je živio i školovao se u Londonu, Milanu i koji će nam ubuduće pomoći da klub podignemo na višu razinu, te ga usmjerimo u boljem pravcu - potvrdio nam je Zapata.

Na pitanje jesu li Marinu Juriću prodane i dionice kluba, Šibenikov kolumbijski suvlasnik nam je odgovorio...

- Ništa nismo prodali, ali smo se složili da udružimo snage za budućnost. Umjesto otkupa dionica kluba, gospodin Jurić ulaže u HNK Šibenik radeći na boljim uvjetima za sve - kaže Zapata, ne ulazeći u daljnje analize toga sporazuma.

Upitnici oko Kolumbijaca

No, s druge strane doznajemo kako će grupacija Marina Jurića vjerojatno uskoro postati većinski vlasnik kluba (51% dionica), brinući se za financijsku stabilnost kluba, organizacijski ustroj, marketing i ostalo, a da će Zapata biti zadužen za sportski sektor. Budući da se kolumbijski partneri u proteklih 12 mjeseci nisu baš iskazali u vođenju kluba, ostaje i dalje dosta upitnika oko njihovog angažmana, o čemu su nedavno svoj stav u priopćenju iskazali i Funcuti.

Što klubu koji je nedavno obilježio 89. rođendan donosi bliska budućnost, teško je prognozirati. Nadajmo se samo da će se sve ove transakcije, sporazumi, dogovori... uskoro transparentnije prezentirati javnosti, koja će donijeti svoj sud i svemu.

ZAPATA Novac za otkup Jakoliševog ugovora od Hajduka nikada nije bio upitan

Polusezona je završena, mnoge zanima hoće li Marin Jakoliš i na proljeće bitio dio momčadi sa Šubićevca?

- Novac za Marinov otkup ugovora od Hajduka nikada nije bio upitan. Mi na tome radimo zajedno s Jakoliševim agentom - rekao je Zapata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:35