Josip Pivarić
 DAN MULLAN
NOVA ULOGA

Hrvatski doprvak doveo bivšeg Vatrenog: Stigao osvajač srebra u Rusiji, igrat će na novoj poziciji!

‘Zna se da je počeo kao napadač, voli igrati na toj poziciji krila i tu nam je sad potreban‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 02. listopad 2020. 10:58

Kao što smo prošloga tjedna i najavili, na Kajzericu je stiglo i prvo zvučno pojačanje! Jednogodišnji je ugovor, naime, potpisao Josip Pivarić (31), bivši hrvatski reprezentativac i osvajač srebra na SP-u u Rusiji!

Pivarić je došao kao slobodan igrač, ljetos mu je istekao trogodišnji ugovor s kijevskim Dynamom, brzo se i lako dogovorio s klupskim čelnicima o dolasku na Kajzericu i već je od srijede u trenažnom procesu s Lokosima. Trener Goran Tomić vidi ga ponajprije u napadačkoj opciji, na lijevom krilu, na toj je poziciji, podsjetimo, Pivarić igrao u mlađim kategorijama u Dinamu...

- Zna se da je Pivarić počeo kao napadač, voli igrati na toj poziciji krila i tu nam je sad potreban, jer poziciju braniča pokrivaju Marković i Čeliković. No, jasno je da Pivarića možemo koristiti i na obrambenoj poziciji i njegov je dolazak pravo pojačanje za nas, napokon ćemo dobiti brzinu u igri prema naprijed - kaže Tomić.

U Pivarićevoj sjeni Lokosi su doveli još jednog igrača. Ugovor na godinu dana potpisao je i Krešimir Kovačević, ne odveć poznati 26-godišnji napadač, koji je igrao Sesvetama, Dubravi, zatim u austrijskim klubovima Hartbergu i Lafnitzu, a lani je bio u Kustošiji.

U četvrtak su i Pivarić i Kovačević registrirani, pa bi tako već u petak mogli kandidirati za nastup u okršaju protiv Istre (Kranjčevićeva, 18 sati). Međutim, treba znati da je Pivarić posljednju utakmicu odigrao prije gotovo tri mjeseca, 4. srpnja u Kijevu, u 2:3 domaćem porazu Dynama protiv Šahtara. Bio je tada isključen u sudačkoj nadoknadi...

- Sretan sam što sam se vratio na Kajzericu, ovdje sam proveo četiri prekrasne godine kao mladi igrač. Prvi su dojmovi odlični, zadovoljan sam i veselim se danima koji su preda mnom. Osjećam se odlično i jedva sam dočekao opet trenirati s momčadi, sve mi je to već jako nedostajalo. Nadam se da ću pomoći Lokosima, nisam još rekao svoju posljednju riječ na travnjaku. No, dugo nisam bio u pravom trenažnom procesu. Stanka je bila duga, pa je jasno da sad nisam idealno tjelesno pripremljen. Ali, vrlo brzo ću uhvatiti ritam, samo da me ozljede zaobiđu - rekao nam je Pivarić nakon potpisa ugovora.

Inače, za utakmicu s Istrom Tomić ne može računati na ozlijeđenog srednjeg braniča Mersinaja koji je, dodajmo i to, kao i Kallaku, dobio poziv za nastup u reprezentaciji Albanije. Neće biti ni od ranije ozlijeđenih napadača Budimira i Jelavića, a ovih tjedan dana nakon ispadanja iz Europe i "petarde" u Malmöu, Lokosi su iskoristili za povratak u stvarnost...

- Okrenuti smo prema domaćem natjecanju, Europu smo pospremili u ladicu, svjesni smo da smo na novom početku i moramo se u hodu posložiti. Potrebna nam je pobjeda protiv Istre kako bismo se i rezultatski te plasmanom na ljestvici vratili u normalan život i vjerujem da je moja momčad spremna za tu pobjedu. Respektiramo Puljane, ali nama su ta tri boda imperativ i ne smijemo dopustiti iznenađenje u Kranjčevićevoj - kaže Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:54