Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
POLARNI UVJETI U REGIJI

HRVATSKI NOGOMET OVO NE PAMTI VEĆ ŠEST GODINA U Srbiji i Bosni uvjeti nisu bili ništa bolji, ali se normalno igralo

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. veljača 2018. 09:19

Hajduk - Slaven Belupo ostat će jedina odigrana utakmica 23. kola 27. nogometnog prvenstva Hrvatske u za to zakazanom terminu. Prvo je odgođen sudar Intera i Istre 1961, koji je trebao biti odigran u petak pa je prebačen za ponedjeljak, a na kraju je uslijedila nova odgoda za srijedu 7. ožujka.

U subotu, pa potom u utorak, trebali su igrati Lokomotiva i Osijek na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj ulici, ali i njihov je sraz prebačen za 7. ožujka. Utakmica Cibalije i Rudeša bila je predviđena u nedjeljnom terminu, no oni će na travnjak u Vinkovcima 6. ožujka. Utakmica koja je trebala biti odigrana posljednja u 23. kolu, derbi između Rijeke i Dinama, također je odgođena, ali njezin novi termin još nije određen.

Prije toga su, inače, za nove termine prebačena i oba polufinalna okršaja Kupa između Dinama i Rijeke te Lokomotive i Hajduka.

Prve su to odgode zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i loših travnjaka u Prvoj HNL ove sezone. Prošle sezone je odgođena samo utakmica Hajduka i Dinama sa srpnja na kolovoz na traženje zagrebačkog kluba zbog europskih obveza, dok je prvenstvo 2015/16. prošlo bez ijedne veće odgode.

Sezonu ranije za dva tjedna je pomaknut dvoboj Rijeke i Hajduka u veljači zbog toga što se održavalo prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u atletici pa je problem bio u sigurnosnim uvjetima. Zbog kiše su u sezoni 2013/14. dvoboje prebacili Lokomotiva i Rijeka, Istra 1961 i Dinamo te Rijeka i Dinamo, a posljednji dvoboj odgođen zbog snijega bio je onaj Osijeka i Dinama, koji je trebao biti odrađen u prosincu 2012. a na kraju je odigran u veljači 2013.

Šest godina, pak, nije bilo ovako masovne odgode. U veljači 2012. kompletno je prvo kolo nastavka, ukupno 18. kolo prvenstva, s vikenda oko 18. veljače prebačeno za mjesec dana kasnije. Razlog su bili loši vremenski uvjeti u cijeloj Hrvatske.

Bez odgoda u susjedstvu

Temperature su u Hrvatskoj susjednim državama preko vikenda išle do minus 10, padao je i snijeg, tako da uvjeti nisu bili ništa bolji nego u Lijepoj Našoj. No u najjačim ligama Bosne i Hercegovine te Srbije nije odgođen nijedan dvoboj, dok je u Sloveniji sraz Maribora i Aluminija prebačen sa subote na nedjelju, a utakmice Rudar - Domžale i Krško - Gorica na 4. travnja i 18. travnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 17:35