Mario Rosas, trener Šibenika.
 

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
TEŠKA SITUACIJA

Hrvatski prvoligaš u problemima: Igračima i treneru kasne plaće, strani vlasnici ih pozvali na sastanak...

Igrači na terenu izgaraju kao da se bore za naslov. Ne pomažu ni priče o smjeni aktualnog stratega
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. studeni 2021. 14:04

Provukao se Dinamo kroz iglene ušice na kišnom Šubićevcu. Uz veliki poljubac sreće. To bi ukratko bio sukus 90-minutnog ljutog boja nedjeljnog susreta, u kojem je Šibenik ostavio dobar dojam....

- Radije bih da smo dobili bod, a ne da je dojam dobar, a bodova nema, no što je tu je. Možemo biti ponosni na prikazano, mislim da smo pokazali da na Šubićevcu nitko neće doći lagano do bodova - izrekao je nakon meča Marin Jakoliš, najbolji strijelac Šibenika ove sezone.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Kako god, Dinamo je gurnut u prošlost, no ni Šibenikova sadašnjica nije pretjerano sjajna. Naime, već neko vrijeme iz nekih izvora dopiru informacije o tome kako financijska slika u šibenskom prvoligašu nije dobra. Igračima kasni jedna plaća, uskoro bi mogla i druga, treneru Rosasu nisu isplaćene 2,5 plaće, a ima nepodmirenih obveza i prema dobavljačima, klubovima koji preko FIFA-e traže naknade za razvoj. Tu je i određeni dug prema izvođačima radova na hibridnom travnjaku...

Čelnici kluba iz Kolumbije su proteklih dana održali sastanak s igračima i zaposlenicima obećavši pritom da će ovaj tjedan biti isplaćen dio ili veći dio njihovih potraživanja. Igrači su za sada iskazali prilično strpljenja, lojalnosti prema situaciji, ali dokad će tako biti uistinu je upitno. U eteru čak egzistira i mogućnost da zbog duga igrači preskoče jedan trening kao upozorenje. Takav scenarij je nekoć na Šubićevcu bio normalna stvar, ali sada u 2021. godini, kada klub u ima nove vlasnike, doima se u najmanju ruku kao nesvakidašnja informacija.

Na sve to skupa se nadovezuju i neke priče oko smjene trenera Rosasa, pa sve skupa stanje u klubu u najmanju ruku izgleda neizvjesno, da ne kažemo neku drugu riječ. Stanje je na klackalici, može otići na ovu ili na drugu stranu, od scenarija da se dokapitalizacijom ili čak promjenom vlasničke strukture ova situacija posve prevlada i krene u znatno bolje smjeru, ali i do one druge koju nitko u klubu ne želi akceptirati, a koja može dovesti do blokade i drugih pratećih problema.

Čini se da se kolumbijski vlasnici odveć ne uzbuđuju time, najavljuju neslužbeno čak neka ulaganja u infrastrukturu, pregovore oko pojačanja, ali i prodaju igrača, a tu su i još uvijek nerealizirani razgovori oko ulaska britanskog kapitala u klub. Vrijeme curi, strpljenje također, a momčad na terenu izgara kao da se bori za prvaka. Samo dokad?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:03