Josip Varvodić

 BOZO RADIC Cropix
VODENI SPORTOVI

Hrvatski stručnjak i dalje na čelu European Aquaticsa, legendarni vaterpolist izabran među čelnike

U Ateni održan kongres Europske organizacije vodenih sportova
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. siječanj 2024. 11:44

Josip Varvodić, cijenjeni zagrebački kirurg, inače i predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza ponovo je izabran u Ateni, na izbornom Kongresu European Aquaticsa za prvog dopredsjednika Europske organizacije vodenih sportova za sljedeće mandatno razdoblje. Dapače, dr. Josip Varvodić je dobio stopostotno povjerenje ili glasove zastupnika na Kongresu što dostatno govori o ugledu koji uživa i ostvarenim rezultatima u minule dvije godine.

Inače, cjelokupno je čelništvo European Aquaticsa ostalo praktički nepromijenjeno u odnosu na dosadašnji sastav, pa je tako iznova za predsjednika izabran Portugalac Antonio Silva, unatoč tomu što je bio primoran podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Portugalskog plivačkog saveza. Ondje se naime posljednjih mjeseci odvijala istraga u okviru portugalskog vladinog povjerenstva o nekim navodno nespojivim radnjama Antonija Silve u svezi s dužnosti koje je obnašao na čelu nacionalne plivačke organizacije.

Jedna od rijetkih promjena u vrhu European Aquaticsa je imenovanje Vanje Udovičića, bivšeg srpskog vaterpolista, za jednog od dopredsjednika EA što pak samo dodatno jača položaj vaterpola u europskoj obitelji vodenih sportova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:06