Cristiano Ronaldo protiv Lazijevih Bastosa (broj 15) i Acerbija u dvoboju odigranom prije desetak dana
 ISABELLA BONOTTO/AFP
ZVUČNO POJAČANJE

Htjela ga je Zvezda, prije desetak dana u dresu Lazija čuvao je Ronalda, a sada ga želi Dinamo!

U Maksimiru bi, doduše, radije jednog Argentinca i vode se pregovori, jer njegov klub traži velik iznos...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. srpanj 2020. 08:00

Dinamo je bacio “pipke” na tržište, čini se da u Modri ozbiljno zapeli u potrazi za kvalitetnim stoperom. Pisali smo već o interesu za Argentinca Alana Franca (23) iz Independientea, a ta je priča već poprimila ozbiljne razmjere.

Dinamo je poslao ponudu, ona se, navodno, kreće između dva te dva i pol milijuna eura, plus bonusi, što nije svota koja trenutno zadovoljava njegov klub. Argentinci bi željeli pet milijuna, iako tamošnji klubovi nisu u zavidnoj financijskoj situaciji, s obzirom da nogometa i lige nema već gotovo pet mjeseci i nitko u ovom trenutku ne zna kakva je dugoročna perspektiva.

Igrači su, logično, tamo nestrpljivi, žele igrati i svi bi voljeli, ako već ne mogu igrati tamo, pronaći neki novi klub u kojemu će se prije vratiti nogometu. Može li taj detalj presuditi i u ovom poslu, da Franco sam zatraži transfer, zaprijeti nezadovoljstvom?

Kažu argentinski izvori da je Independiente obećao Francu da će ga pustiti, ali se klub nada nekoj većoj ponudi od ove Dinamove koja je, navodno, jedina. Spominje se odlazak u Itaiju, no oko Maksimira se može čuti kako Franco nije tako daleko od Dinama kao što se možda čini, kako bi klubovi mogli naći zajednički interes. Po nekim izborima, zapravo, postoje neki problemi oko menadžerskih punomoći, koji nisu rijetkost u ovakvim poslovima, ali koji nisu nerješivi.

A ni opcija B nije, barem na papiru, loša. Radi se o Bastosu (29), angolskom reprezentativcu i stoperu Lazija, koji je ove sezone odigrao 15 utakmica u Seriji A, zabio je i jedan pogodak. Bastosu ugovor istječe iduće sezone, prednost mu je pred Francom i što je ipak u nogometnom ritmu, protiv Juventusa je 20. srpnja odigrao čitavu utakmicu, ali mu je nedostatak što je ipak skuplji od svote koju bi Modri bili spremni platiti za stopera, skuplji je od onoga što nude za Franca.

Također, Franco je mlađi, pa je dugoročno možda bolja kupnja. Zanimljivo, Bastos je bio na meti Crvene zvezde, pisalo se i da je već blizu dolaska u Beograd, navodno je srbijanski prvak htio platiti oko tri milijuna eura. Međutim, Crvena zvezda je odustala, okrenula se drugim opcijama, očito je Bastos na kraju bio preskup.

Hoće li jedan od ove dvojice igrača na kraju doći u Maksimir, naravno, ne može nitko jamčiti, preokreti su češći nego ikad, uostalom, bili su pred Dinamom nedavno i Leonardo Sigali i Matjaž Kek pa od njih ipak ništa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:02