ANTE CIZMIC/CROPIX
JUNAK BIJELIH

I kad nije u formi, i kad ga trener ‘hladi‘, on je opet najbolji u Hajduku! Samo ne dajte da puca penale

Caktaš je u Rijeci povisio cijenu svojih dionica, ima li predsjednik odgovor?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. veljača 2021. 21:32

Mijo Caktaš zabio je mnogo golova za Hajduk, neki su bili vrlo bitni, ali kapetan Bijelih rijetko je kada "eruptirao" kao na Rujevici. Caktaševa 94. minuta za Bijele s Poljuda znači golemu pobjedu nad trenutačno najmrskijim rivalom, tri boda koja donose mir i djelomičan priključak ekipama koje se bore za Europu, a od njega to je bačena rukavica na stol predsjedniku Lukši Jakobušiću uoči odluke 15. veljače.

Nekadašnjem reprezentativcu ugovor istječa na ljeto, klub je svim igračima u takvom statusu poručio: do kraja prijelaznog roka imate dvije opcije - potpis novog ugovora pod skromnijim uvjetima ili transfer.

I kad nije u formi, i kad ga trener "hladi" pa ulazi kao joker u 54. minuti, najbolji je igrač Hajduka i završi li ova priča bez ugovora i transfera te njegovim izbacivanjem iz momčadi, što je često bila praksa u našim klubovima, Hajduk će biti gubitnik. Caktaš je u Rijeci povisio cijenu svojih dionica, ima li predsjednik odgovor?

Kako jedan Davida Alaba igra za Bayern iako nije htio staviti autogram na produženje vjernosti, pa ga svejedno ne miču iz ekipe jer znaju da im treba za ambicije ove sezone, i Caktaš bi morao ostati kapetan Bijelih i prvotimac jer bez njega, unatoč važnoj pobjedi, može biti još mnogo loših vijesti. Samo mu više ne smiju dati pucati jedanaesterce!

Hajduk slavi pobjedu tamo gdje mu je to bilo najteže postići i to bi moralo popraviti ozračje u klubu, pa i oko Caktaša. Iskoristio je šansu, neka pogrešna taktička i individualna rješenja Rijeke, igrao hrabro i zaslužio plijen koji je odnio. A sad su Jakobušić i Caktaš na potezu. Pošten dogovor o novom ugovoru bio bi velik uspjeh vodećeg čovjeka kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 10:25