Gradilište stadiona NK Osijeka na Pampasu u osječkom naselju Retfala
 VLADO KOS/CROPIX
GRADNJA IDE JAKO DOBRO

I prije zime bit će pod krovom! ‘Ako je i bilo skeptika, imat ćemo najljepši stadion u Hrvatskoj!‘

Na istočnoj i sjevernoj strani postavljeni su kosi betonski nosači, a grade se i pregradni zidovi
Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. svibanj 2020. 14:27

Malo-pomalo, ali sigurno, napreduje izgradnja na Pampasu. Novi stadion ne samo da već ima sasvim jasne obrise nego se sada vidi njegov oblik i buduća impozantnost. Na istočnoj i sjevernoj njegovoj strani postavljeni su već kosi betonski nosači, a grade se na tom dijelu i pregradni zidovi. Isti su poslovi započeti i s južne strane, uskoro će i na zapadu.

- Sve se odvija predviđenom dinamikom, a prije zime stadion će biti i pod krovom - pojasnio je tijek gradnje direktor NK Osijek Igor Galić.

image
Gradnja na Pampasu ide prema planu
VLADO KOS/CROPIX

Što se tiče nogometnog kampa koji će biti na istom gradskom području, svi su zemljani radovi odavno dovedeni do samog kraja, ali igrališta neće biti privedena svrsi sve dok se mehanizacija ne prestane kretati Pampasom. Ali to je završni dio posla i on neće ni iziskivati dugo vremena.

A izgradnja stadiona i kampa promijenit će i cjelokupnu dosadašnja vizuru tog dijela grada kojeg njegovi žitelji pamte kao područje pošumljeno kanadskim topolama i vodoplavni dio u kojem se legu komarci. Već do konca ove godine sve će izgledati drugačije. Napokon je uspješno proveden, četvrti put u nizu, natječaj javne nabave za izgradnju pristupnih cesta do sportskih sadržaja bez kojih se ne bi moglo dobiti uporabnu dozvolu. Tvrtku Eurokamen uveo je Grad Osijek kao investitora radova na izgradnji ceste u produžetku Kanižlićeve ulice pa sjeverno preko Strossmayerove na potezu na kojem će biti izgrađen i kružni tok, rotor, kojim će se dolaziti do stadiona, odnosno Pampasa.

image
Izgradnja zapadne tribine na Pampasu
VLADO KOS/CROPIX

A uskoro će započeti i izgradnja zgrade I. gimnazije koja će biti prvi od zasigurno brojnih budućih sadržaja koji će osječkoj gradskoj četvrti Retfala također bitno promijeniti dosadašnju (ne)svrsishodnost atraktivnog gradskog zemljišta u neposrednoj blizini njegova središta koje do sada nije služilo ničem korisnom. Nogometni klub Osijek, vođen vizionarskom idejom svoj predsjednika i suvlasnika Ivana Meštrovića svom je gradu tako dao ogroman doprinos u razvoju njegove infrastrukture i sadržaja.

Pampas će biti novo multifunkcionalno središte koje će definitivno obogatiti grad na iznimno puno načina. Ako je i bilo skeptika prije nego što je sve počelo. Oni su sada svoja mišljenja promijenili, a što se samog stadiona tiče, svi su suglasni, ‘imat ćemo najljepši stadion u Hrvatskoj’.

image
Izgradnja zapadne tribine na Pampasu
VLADO KOS/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:34