NEĆETE VI, BUDEMO MI

I Slovenci sumnjaju da će HNS izgraditi famozni kamp, u Čatežu šire kapacitete

Nije prvi put da je Hrvatska vrsta otišla pokraj Termi. Kad je otvoren hotel Toplice pridobio je pažnju, međutim povratak je bio brz, neki kažu zbog ambijenta, drugi praznovjerja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. ožujak 2011. 21:52

U veliki posao i trošak bacili su se u Čatežu. Hotel Terme, provjerena baza Vatrenih, mijenja lice. Budući da je i igralište u Brežicama uređeno, očito su Slovenci zaključili kako hrvatski nogometaši neće tako skoro dobiti vlastiti kamp, pripremaju sve uvjete da se kod njih što bolje osjećaju... Dušan Černe, izvršni direktor kompleksa, kaže:

- Bilo je krajnje vrijeme, hotel je otvoren 1978. godine. Susretljivo osoblje održavalo je razinu usluge, ali po mnogočemu nije zadovoljavao standarde niti sportašima, niti ostalim gostima...

Vlasnik Državna založba Slovenije postavio je hitne rokove, do ljeta bi sve trebalo biti u funkciji. Dograđuju se dva kata, egzistirat će 228 soba na razini visoke četiri zvjezdice.

- Cijena je 12 milijuna eura, od toga smo iz eurofondova dobili 25%, radi se o nepovratnim sredstvima.

Tko zna gradi, drugi šire lažna obećanja. Dakle, na Kockaste itekako računate?

- Bit će nam drago budu li još dugo naši gosti. No, spremni smo i na to da odu na neko novo odredište - priznaje Černe.

Za ovu priliku nisu štedjeli truda, čak su i stolove iz “starog” restorana prenijeli u manje raskošni hotel Čatež, na čijem pročelju stoje tek tri zvjezdice, kako bi Bilić i dečki uživali kao doma. Nije prvi put da je nacionalna vrsta otišla pokraj Termi. Kad je otvoren hotel Toplice pridobio je pažnju, međutim povratak je bio brz, neki kažu zbog ambijenta, drugi praznovjerja. Kako god, privremena dislociranost bila je nužna, izbornik ne žali:

- Hotel je adekvatan i optimalan po onome što je nama potrebno. Hvala domaćinu i HNS-u koji su nam omogućili da imamo sve - rekao je Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 06:19