Bakljada Bad Blue Boysa
 Foto: Boris Kovacev / CROPIX
SIĆA ZA HRVATSKOG PRVAKA

I TO SE DOGODILO Dinamo kažnjen gotovo dvostruko više od Hajduka, zbog 'smeće jedno pokvareno' nastradala i legenda Bijelih!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. listopad 2016. 13:27

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić obznanio je kazne za HNL utakmice igrane proteklog vikenda. Naravno da su se s najviše zanimanja čekale kazne vezane uz derbi.

- Dinamo je kažnjen sa 18 tisuća kuna zbog 22 baklje koliko su bacili navijači sa sjeverne tribine, ali i zbog 21 baklje bačene s južne tribine. Dinamo je, naime, kao organizator utakmice odgovoran za sve tribine. Doduše, Dinamo je s Hajdukom potpisao ugovor o prodaji ulaznica, pa je njih 2000 prodavano u Splitu, ali na tribini je bilo više od 3000 gledatelja, jer se dio ulaznica prodavao na stadionu - kaže Saša Pavličić-Bekić.

Kažnjen je i Hajduk sa 10 tisuća kuna.

- Jer je potpisujući ugovor s Dinamom preuzeo odgovornost za navijače kojima je prodao ulaznice i zato mora platiti kaznu. Hajduk je i recidivist kada su kazne u pitanju, a Dinamu je ovo prva kazna u sezoni, inače bi bio još teže kažnjen.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: navijaci Torcida.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Kažnjen je i Zlatko Vujović.

- On je kažnjen s dvije utakmce zabrane sjednja na klupi plus četiri tisuće kuna, vrijeđao je četvrtog suca riječima "smeće jedno pokvareno", a to zaslužuje jaku kaznu.

Istra je kažnjena sa 6000 kuna.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: baklja.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Rijeka je htjela potpisati ugovor s Puljanima oko prodaje navijača, ali Istra joj nije htjela izaći u susret i zato snosi potpunu odgovornost za baklje koje su stigle s dijela tribine na kojoj su bili gostujući navijači. Da im je Rijeka prodavala ulaznice onda bi i ona snosila odgovornost, ovako je samo domaćin kažnjen - zaključio je disciplinski sudac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:59