BORBA ZA VRANJIČANA

Iako Bili ne mogu financijski parirati Interu, Hajduk je za Antu Roguljića najbolji izbor!

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 25. listopad 2012. 20:33

Novi pokušaj Hajdukove struke da u redove Bijelih dovede Antu Roguljića potez je koji će sigurno naići na odobravanje navijača, naročito onih koji su se uživo uvjerili u mogućnosti mladog veznjaka splitskog Adriatica. R iječ je o igraču koji posjeduje kvalitetu i potencijal za igranje u Hajduku, to nije promaklo iskusnom oku sportskog direktora Sergija Krešića. Međutim, pravo je pitanje što Hajduk može ponuditi 16-godišnjaku iz Vranjica i njegovim zastupnicima, a da je bolje pa i financijski isplativije od brojnih bogatijih klubova koji ga već nekoliko godina prate?

Poznato je da je Roguljić zahvaljujući Franku Bogdanu već bio na treninzima u milanskom Interu kamo je Bogdan odveo svoj javnosti poznatijeg pulena Marka Livaju. Veza s Nerazzurrima je čvrsta zbog činjenice da su za relativno malen novac dobili napadača koji je s tek s navršenih 19 godina standardan član prve momčadi Intera, pa je jasno da je Bogdan Talijanima ukazao i na drugog dragulja iz njegove tvornice talenata, ljevonogog ofenzivnog veznjaka Roguljića.

U tržišnu borbu s Interom ne može se Hajduk upustiti ni da je financijski stabilan, a pogotovo ne u aktualnoj situaciji kada Bijelima stalno prijeti kataklizma stečaja. Hajduk to nije mogao pratiti ni u Livajinom slučaju kojem je navodno ponudio oko 100 tisuća eura po sezoni, u vrijeme dok je na Poljudu još i bilo nešto novca. Danas su okolnosti sasvim drugačije, Hajduk je osuđen na maksimalnu štednju i što je moguće manja ulaganja u igrače.

Stoga je teško vjerovati da Bijeli Roguljiću mogu ponuditi veću plaću nego što je primjerice ima dvije godine stariji Josip Radošević. Član hrvatske A reprezentacije igra za 10 tisuća kuna mjesečno, a slične ugovore Hajduk potpisuje s većinom igrača iz vlastitog omladinskog pogona . Za pretpostaviti je da bi se u taj financijski kalup trebao uklopiti i Roguljić, ali teško je dokučiti žele li on i njegovi zastupnici na to pristati.

Prednost Hajduka je što mladom igraču gotovo može jamčiti brzi proboj u seniorski nogomet. Njegov vršnjak i kolega iz reprezentacije Josip Bašić već je iskusio igranje s prvotimcima pa bi se i za jednako talentiranog Roguljića sigurno vrlo brzo moglo naći mjesta u Krstičevićevoj momčadi. Takvu prigodu Roguljić ne bi mogao imati niti u jednom klubu u inozemstvu, i to je jedan od argumenata kojim bi se Krešić i predsjednik Brbić mogli poslužiti u novoj rundi razgovora zakazanoj za sljedeći tjedan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. lipanj 2024 08:39