Split, 290810.Stadion Park mladezi.Nogometna utakmica sestog kola Prve HNL izmedju NK Split - NK Hajduk.Na slici: Crveni davoli.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX
DERBI SVETOG DUJE

Ibričić, Strinić i Vukušić savjetuju Bijele: 'Napadajte visoko i slomite ih agresijom'

Hajduk ima mladu momčad i ne treba joj stavljati nikakav imperativ rezultata ni plasmana. To je ujedno i prednost Bijelih pred nedjeljni dvoboj - rekao je Ibričić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. listopad 2012. 15:57

Iza nas su tek dvije sezone novog ciklusa u ogledima gradskih rivala. Splitu je trebalo 40 godina da se u ljeto 2010. vrati u isti rang s Hajdukom, ali otkad su se ponovno izjednačili u prvoligaškom statusu, za Bijele predstavljaju vrlo tešku prepreku. Poglavito u Parku mladeži gdje su oba dvoboja završila identičnim rezultatom 1:1. Zato smo uoči trećeg gradskog dvoboja za mišljenje upitali bivše hajdukovce, redom reprezentativce koji su osjetili kako je igrati utakmicu punu susjedskog naboja.

- Odigrao sam jednu utakmicu u Parku mladeži, bilo je to četiri dana nakon našeg velikog uspjeha, plasmana u Europa ligu. Bio je sjajan dekor, ispunjen stadion nije ni mogao primiti sve koji su željeli doći pogledati taj gradski derbi. Za grad Split je odlično što je nakon dugo godina dobio utakmicu koja podiže adrenalin, što je dobio susret gradskih suparnika o kojem se danima ne prestaje pričati - kazao nam je Senijad Ibričić, danas igrač Lokomotiva na posudbi u turskom Gaziantepu.

Kakav je pogled iz Turske na nedjeljni dvoboj?

- Hajduk ima mladu momčad i ne treba joj stavljati nikakav imperativ rezultata ni plasmana. To je ujedno i prednost Bijelih pred nedjeljni dvoboj, jer Split ima iskustvo, a Hajduk poletnu momčad koja svakoga može pobijediti - mišljenja je Ibričić.

Optimizam je prisutan iako je Hajduk izgubio posljednji dvoboj s Istrom pred 20.000 gledatelja na Poljudu?

- Uvjeren sam da će Hajduk imati svoj dan, jer utakmica s Istrom se neće ponoviti. Dekor će biti hajdučki, 80% će Park mladeži sigurno disati za Bijele. Torcida će napuniti stadion Splita, jer kako su uz klub i momčad bili u najtežim trenucima kada se lomila priča sa stečajem, tako će i u nedjelju podržati Krstičevića i njegove igrače.

Takav je pogled iz Turske, a s druge strane Jadrana, u Pescari je Ante Vukušić. Nekadašnji golgeter i kapetan Hajduka fokusiran je na pitanje 'kako u nedjelju zabiti Atalanti', međutim, nije mu strana nijedna tema o Hajduku.

- Kod kuće su izgubili nakon dugo vremena, a onda je red i da jednu dobiju u gostima nakon gotovo tri mjeseca čekanja - ispalio je Vukušić bez oklijevanja i nastavio:

- Recept je već viđen u zadnjoj utakmici koju sam i ja igrao na početku sezone. Napadati visoko i slomiti Split jakom trkom i agresijom.

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić je Splićanin. Danas je u Dnjipropetrovsku, igra za Dnjipro, ali dobro zna kakva je atmosfera u gradu uoči utakmice koja nosi poseban motiv.

- Split je postao respektabilan suparnik, ali pred utakmicu s Hajdukom ima dosta problema u zadnjoj liniji. Split puno ovisi o Križancu i starijim igračima, zato bih dao prednost Hajduku. Kompletni su i žele se iskupiti za poraz od Istre. Nije to imperativ, nego jednostavno golemi motiv da se pokaže tko je gazda u gradu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. lipanj 2024 03:31