Split, 250910.Stadion Poljud.Nogometna utakmica 9. kola, 1. HNL izmedju NK Hajduk - NK Varazdin.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
NEMOĆNA GOMILICA

Ibričić, Tomasov, J. Buljat, Strinić i Anas Sharbini, kvintet koji trenutačno pruža premalo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2010. 13:07

Igrači moraju podnijeti svoj teret odgovornosti, a Hajdukova kriza rezultata započela je u trenutku kada je pet prvotimaca od kojih se najviše očekuje, potpuno palo u formi. Hrvatski reprezentativci Strinić i J. Buljat, potom BiH reprezentativac i najbolji igrač Bijelih, Senijad Ibričić, te Anas Sharbini i Tomasov, kvintet je koji je nosio Hajduk na početku sezone, a danas nisu ni blizu tadašnjih izdanja.

Igra kvinteta bila je jedna od zamjerki na račun bivšeg trenera Poklepovića, čak je to bio i jedan od važnijih razloga njegove smjene. Novi trener, privremeni strateg Bijelih, Goran Vučević, uvidio je problem i pri preuzimanju dužnosti jasno je izniosvoje viđenje.

- Ibričić, Anas, Tomasov, Strinić i J. Buljat su ključni igrači za Hajdukovu igru i ukoliko oni pružaju 20 % svojih mogućnosti ne možemo očekivati rezultat - kazao je Vučević.

Brzopletošću gradonačelnika Keruma došao je i stručni rad pod veliki upitnik, jer Hajdukovi najbolji igrači, ujedno su i nešto najvrijednije što Bijeli mogu ponuditi na tržištu. Igrama na početku sezone pokazali su nam koliko mogu pružiti, jer Tomasov je sa dva pogotka Bijele preveo preko bukureštanskog Dinama, Ibričić je dva pogotoka postigao Unirei u Splitu, Strinić je dugo bio na visokom nivou, Anas je bio najbolji na startu sezone, a Jurica Buljat prvo ime u obrani.

Međutim, njihov pad uslijedio je još sredinom rujna. Ibričić se umorio od velikog broja utakmica u Hajduku i reprezentaciji BiH, Strinić se dugo mučio sa ozljedom gležnja, Anasa je uhvatila neka neobjašnjiva nervoza koja je rezultirala nizom disciplinskih prekrašaja i shodno tome propuštenim utakmicama. Tomasov je izgubio kontinuitet forme, Jurica Buljat također.

Jesu li platili danak golemom broju susreta na koji nisu navikli? Vjerojatno je i to jedan od mogućih odgovora, jer trener Vučević jasno je konstatirao:

- Tjelesna priprema nije dobra, nije na željenoj razini. Evidentan je umor zbog velikog broja utakmica i malog broja igrača koji se koristio na tim dvobojima. Svaki je bio važan i presudan, svaki su trebali najbolji iznijeti, pa je došlo do umora najvažnijih igrača.

Umor i zasićenje pratila je i spoznaja da su igrači iznenada došli u situaciju kada su postali dio velike europske nogometne scene, pa je kapetan Senijad Ibričić jasno poručio u trenucima najveće krize pred tjedana:

- Više nismo momčad u kojoj svatko radi najbolje što zna. Malo nas je prebacila europska scena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 07:19