Damir Krajac / CROPIX
UŽIVO OD 17.30

'IDEMO DOBITI DINAMO, KOLIKO GOD TO BAHATO ZVUČALO' Velike najave današnjeg protivnika Modrih: 'Nećemo čučati na svojoj polovici...'

SLAVEN BELUPO Trener Ivica Sertić uoči gostovanja kod Dinama u Maksimiru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. veljača 2019. 12:45

Iza Farmaceuta je lijep tjedan, uživali su u radu nakon prve pobjede izborene pod vodstvom novog trenera Ivice Sertića. Prošle subote u Koprivnice je s 2:0 pala Gorica.

- Idealno su nam došla tri osvojena boda, i potom dva slobodna dana. Od utorka smo se mirno spremali za nedjeljnu utakmicu s Dinamom - u uvodu je rekao Slavenov trener Ivica Sertić, koji je svojim dolaskom preporodio momčad.

Ona je i rekonstruirana, pojačana iskusnim i kvalitetnim igračima koji imaju liderske osobine, a to je automatski čini jačom i autoritativnijom na terenu.

- Uspjeli smo homogenizirati jezgru momčadi od pet-šest igrača koji u svakom trenutku mogu biti lideri, a mlađima smo na taj način olakšali da što brže i lakše stasaju u prave igrače - kaže 45-godišnji Koprivničanac koji je odrastao u obližnjem Sigecu, kamo su mu roditelji doselili iz Like.

Zagreb, 051218.
Stadion Maksimir.
Kup Hrvatske, cetvrtfinale, utakmica: Dinamo - Slaven Belupo. 
Na fotografiji: Ivica Sertic, Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Serta, kako ga zovu u gradu Vegete, ima bogato nogometno iskustvo, od malih dana vezan je uz loptu i priznaje da ga je već kao igrača počeo zanimati i trenerski posao. Posvetio mu se maksimalno, igrao je za Farmaceute u HNL-u i Europi kao veznjak s 50 nastupa i tri pogotka, potom marljivo radio u Školi nogometa Grada Koprivnice, zajedničkom projektu Slavena i trećeligaša Koprivnice.

Europski prioritet

Bio je i šef škole, u međuvremenu je stekao i UEFA Pro trenersku licencu, a vođenjem prve momčadi u kriznoj situaciji svima je pokazao i dokazao da ima kapacitete i za dugoročniji posao na toj poziciji na kojoj je u 22 prvoligaške godine radilo vrlo malo domaćih stručnjaka.

Zato je Sertić i dočekan sa simpatijama lokalne javnosti, pogotovo nakon što nije izgubio niti jednu utakmicu. Nakon pet remija neugodna Gorica je pala, ali danas slijedi znatno teži zadatak.

- Dinamo smo analizirali kad smo s njima igrali u Kupu, to je bilo pred malo više od dva mjeseca. Nepoznanica nam je sastav, jer oni će sigurno rotirati. Žao mi je što nisu ostvarili bolji rezultat, no nadam se da će uspjeti nadoknaditi zaostatak i izboriti prolaz u uzvratu. Želim im svu sreću, ali tek nakon nedjelje - rekao je Slavenov trener.

Sukladno dosadašnjoj praksi Nenada Bjelice, jasno je da će uoči super važnog uzvrata s Viktorijom doći do promjena u prvoj jedanaestorici, pitanje je samo u kojoj mjeri. Cijene u koprivničkom prvoligašu snagu i kvalitetu Modrih, ali gostovanje u Maksimiru zapravo nije moglo doći u boljem trenutku za Slaven Belupo koji u zadnje vrijeme djeluje kao ozbiljna momčad koja zna što hoće i na koji način to treba učiniti.

- To su najlakše utakmice što se tiče motivacije i pritiska jer nemaš što izgubiti. Dinamo je naša najbolja momčad, sa širokim rosterom kvalitetnih igrača. Ići ćemo u Zagreb nadigravati se, postavit ćemo se hrabro. Tražit ćemo svoju priliku i zbog Dinamovog nastupa u Europskoj ligi, jer će oni biti maksimalno fokusirani na uzvrat s Viktorijom, koliko god će potencirati da im je bitna i današnja utakmica. To se pokazalo i protiv Istre i tu vidim našu šansu, tu ćemo je tražiti. Mi moramo biti pravi kao u prethodnim utakmicama, onda se možemo nadati i vjerovati u pozitivan rezultat.

Karačić jedini

Hrabro se Sertić postavio prema toj utakmici. Bilo je dana kad su se sve nade ostavljale kod ploče Reka na izlazu iz Koprivnice, barem je takav bio dojam po prikazanoj igri i rezultatima koji su za Farmaceute u Maksimiru izrazito nepovoljni. No, znalo je biti i dobrih partija, pogotovo u posljednje vrijeme, ali bodovno je to ostalo vrlo, vrlo skromno.

Mile Petković i Željko Kopić izvukli su po bod 2011. i 2016. godine, a jedinu pobjedu u Prvoj HNL ostvario je Branko Karačić koji je 16. listopada 2004. slavio 2:1 pogocima Jurice Karabatića i Ivice Karabogdana, dok je za Gračanov Dinamo zabio Veldin Karić u 3. minuti nadoknade.

Uvijek po pogodak

Sertić tada nije konkurirao za nastup, no sad je pred njim nova prilika u drugačijoj ulozi u kojoj isijava samopouzdanjem i vjerom u svoju momčad.

- Uvijek ćemo respektirati svakog suparnika, bilo da se radi o Dinamu, Rudešu, Istri ili Interu, ali ćemo u svaku utakmicu ići maksimalno motivirani i hrabri. Tražit ćemo svoju šansu i ići pobijediti, koliko god to bahato zvučalo. No, da bismo uzeli bod, trebamo ići na sva tri. Nećemo čučati na svojoj polovici i težiti rezultatu 0:0, nego ćemo uvijek ići probati zabiti gol i pobijediti, bilo da se radi o Dinamu ili nekom lakšem suparniku.

Hoće li Sertić biti prvi nakon svog bivšeg trenera Karačića koji je odnio puni plijen s Maksimira? Nogomet je to, nikad se ne zna...

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 19:34