RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
PRIPREME VEĆ TRAJU

‘Idemo pobijediti Tottenham!‘ Mamić dao izjavu koja će odjeknuti do Londona nakon pobjede u derbiju

Nakon derbija Dinama i Rijeke u Maksimiru oglasili su se treneri dviju momčadi...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. ožujak 2021. 20:03

Realno je Goran Tomić analizirao 2:0 poraz Rijeke na Maksimiru, bio je, prije svega, nezadovoljan igrom svoje momčadi u prvom dijelu utakmice.

- Prvih pola sata smo prespavali, kasnili u svakom duelu, nismo imali pravu energiju, nismo napravili faul. Onda smo pred kraj prvog dijela imali dvije dobre situacije, ušli smo dobro u drugo poluvrijeme, ali primili stvarno naivan gol, momčad naše razine ne smije takav gol primiti, taj je gol prelomio utakmicu. Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi - rekao je Tomić te dodao:

- Od 30. minute počeli smo igrati nogomet, imali te šanse, ali za nešto više treba i zabiti golove.

Tomić je tek došao, prošao je u polufinale Kupa, no u prvenstvu Rijeka tek treba obraniti četvrto mjesto.

- Momčad je kvalitetna, radujem se svakom treningu, siguran sam da ćemo biti sve bolji i bolji.

Zoran Mamić imao je ovog puta puno razloga za zadovoljstvo, rekli bismo čak da nije imao nijednu zamjerku na igru svoje momčadi.

- Čestitike mojoj momčadi na pobjedi, ali i Rijeci na dobroj utakmici. Dominirali smo 30 minuta, žao mi je što nismo tada riješili utakmicu. Ali, Rijeka je dobra momčad, teško je igrati protiv Rijeke čitavu utakmicu na istoj razini, međutim, zabili smo na vrijeme taj drugi gol.

Stigao je iz tranzicije, kontra nakon oduzete lopte, što može biti jako važno i u Europi, protiv Tottenhama?

- Da, može biti važno u Europi, ali i Tottenham igra na tranziciju, vidjet ćemo tko će biti bolji u tom segmentu. Dobro smo to koristili, nije lako nakon kratkih priprema stalno jurišati, treba ponekad igrati i na takav način - rekao je Mamić, koji se već okrenuo utakmici u Londonu.

- Posvetili smo se već Tottenhamu mi u stručnom stožeru, ova tri četiri dana ćemo i momčad pripremiti za taj susret. Velika utakmica za nas, za klub, to je nagrada za sve što smo napravili dosad. Idemo uživati, idemo dati sve od sebe, idemo pobijediti - poručio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:49