Damir Krajač/CROPIX
PREGOVORI S UKRAJINCIMA

Igor Štimac na korak do transfera: Bivši izbornik odlazi u kijevski Arsenal?

Ukrajinci loše stoje u prvenstvu. Trenutačno su na 14. mjestu sa samo 10 osvojenih bodova
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 24. listopad 2013. 10:57

Igor Štimac u Ukrajini? Vijest uopće ne zvuči senzacionalno, ako se zna da je bivši hrvatski izbornik u prisnim odnosima s glavnim gazdom Donjecka Rinatom Ahmetovim. Ali, u ovom času Štimac nije kandidat za nasljednika Mircee Lucescua, u bubnju su neki drugi klubovi. Iz Kijeva!

Ako su naše informacije točne, Igor Štimac je u ozbiljnim pregovorima s Arsenalom iz Kijeva, koji je postao klub od posebne gradske skrbi ukrajinske metropole. O Štimcu sve znaju, a u Splitu je boravio i menadžer toga kluba i pregovarao sa Štimcem o eventualnom angažmanu. Veza je bio Štimčev obiteljski prijatelj Ivica Pirić...

Pripravnički staž

Nije tajna da bi kijevski Arsenal bio samo međustanica za Englesku. Nakon “pripravničkog” staža u Kijevu, Štimac će se ukrcati u prvi avion za London, gdje prvenstveno cilja West Ham, klub u kojemu je igrao zajedno s Davorom Šukerom. Zanimljiva je opcija i Derby County, klub u kojemu je Štimac za igračkih dana bio i kapetan i u Derbyju ga još uvijek pamte kao lidera. I rekli su - kad tad ćemo ga dovesti.

Nakon što se povukao s izborničke pozicije, Hajdukovo vodstvo se drži vrlo hladno prema bivšem izborniku, s kojim se nikada nisu “kliknuli”, jer, Štimac je omrznut kod Torcide, koja praktički vlada Hajdukom. Iako se zna da se jedino on može suprotstaviti Zdravku Mamiću, apsolutnom gospodaru hrvatskog nogometa, s Poljuda nije stigao niti jedan telefonski apel za njegov povratak u Hajduk.

Ni iz Hrvatskog nogometnog saveza nitko nije nazvao Štimca nakon ostavke. Javio mu se porukom samo Zoran Cvrk, šef za sigurnost, ostali su već zaboravili da je Štimac uopće tamo bio i da je doveo Hrvatsku pred vrata Brazila. “Nisu mi izglasali nepovjerenje zbog rezultata, već zbog dojma”, izjavio je Štimac u jednom društvu, i ne skriva da ga zaborav od njegovih bivših suigrača jako boli. Razočaran je...

Dinamo ne bi prihvatio

Pojavom kijevskog Arsenala u vodu su pale špekulacije da bi Zdravko Mamić mogao angažirati Štimca za trenera Dinama. Niti bi to Štimac prihvatio, niti bi se Mamić upustio u takvu avanturu. Prvi razgovor između Štimca i Arsenala već je obavljen i nije daleko od realizacije. Kada sam poslao Štimcu poruku - kako to da Jutarnji list ništa ne zna o tome, ironično je odgovorio: “Kako vam je to promaklo?”

Događa se. Kao što se dogodila i Škotska...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 01:56