StoryEditor
CROPIX
 VLADIMIR DUGANDZIC
PREKRŠIO DISCIPLINU

Igor Tudor zbog propuštenog doručka ‘izbacio’ najskupljeg igrača Hajduka s popisa putnika za Zagreb

Očito mu nije prvi put i najskuplji igrač Bijelih ponovno je izvan ekipe
Autor: Jurica RadićObjavljeno: 20. lipanj 2020. 16:19

Važna je utakmica sutra za Bijele, prva u seriji težih dvoboja koji slijede do kraja prvenstva. Prošli su Inter, Istra i Varaždin, nema više momčadi s dna, počinje niz od ‘sedam finala’ kako je Tudor titulirao susrete do konca sezone. Što nam Bijeli mogu ponuditi nakon poljudskog debakla s Varaždinom?


Prvenstveno rezultat kojim bi opravdali pojedinačnu i momčadsku vrijednost. Potom, jasno, i igru. Ono što vrijedi za igrače, odnosi se i na trenera Tudora, stratega koji je u zimskim pripremama preuzeo momčad s referencom “iskusni trener za Ligu prvaka”. Da, to je cilj Hajduka. Trenutno je Hajduk treći, na bod manje od Rijeke koja drži poziciju što vodi u kvalifikacije Champions League. Dakle, ništa nije izgubljeno, međutim, od Hajduka se već protiv Lokomotive traže igra i rezultat dostojni rejtinga igrača i struke.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

Ipak, rutina pred utakmicu poremećena je nedisciplinom zbog koje Samuel Eduok nije ni putovao s momčadi u Zagreb. Na klupskoj web stranici rečeno je “izostavljen je s popisa igrača za susret s Lokomotivom zbog opetovanog kršenja klupske discpline”, a riječ je ovog puta o nedolasku na momčadski doručak prije odlaska u Zagreb. Očito mu nije prvi put i najskuplji igrač Bijelih ponovno je izvan ekipe. Protiv Intera je igrao kompletno drugo poluvrijeme, Pulu je preskočio radi žutih kartona, s Varaždinom je odigrao 58 minuta u startnoj postavi, a za Lokomotivu ne konkurira zbog nediscipline.

Previše se toga skupilo za igrača koji je plaćen između 600.000 i 700.000 eura godišnje, koji je trebao biti prva violina splitskog nogometnog orkestra. Ali, umjesto da bude nositelj, Eduok je napadač za kojeg se stalno postavlja pitanje “kada će proraditi, kada će početi igrati i zabijati”.

Linker
20. lipanj 2020 16:19