Vladimir Dugandžić/CROPIX
RAZLOZI BUNTA

Igrači na Poljudu provode osam sati dnevno, na trening dolaze sat vremena ranije...

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 03. svibanj 2012. 16:09

Je li umor jedan od uzroka posljednjih slabih rezultata i predstava Hajduka? To je pitanje koje se pojavilo nakon utakmice u Zaprešiću, a koje su dali naslutiti sami prvotimci Bijelih neposredno nakon trećeg uzastopnog poraza.

Ispravan odgovor teško je dati, ali skloniji smo mišljenju da to nije glavni razlog za gubitak bodova. Naročito zbog toga što su mnogi standardni prvotimci načeti ozljedama pa je Hajdukov trener prisiljen tražiti nova rješenja iz juniorskog pogona čime se potpuno promijenila fizionomija prve momčadi, odnosno praktički je nemoguće uigrati standardnu početnu postavu. Osim toga, u posljednja dva tjedna hajdukovci su trenirali jednom dnevno, za razliku od prvih dana Krstičevićeva mandata kada su nerijetko imali dva treninga dnevno.

Činjenica je da, kada su čelnici Bijelih postavili Mišu Krstičevića za trenera prve momčadi, mogli su biti sigurni u jedno. A to je da će on imati potpuno profesionalan pristup treninzima i utakmicama te da će od igrača zahtijevati maksimalan angažman, primjeren veličini splitskog kluba. U to su se na Poljudu uvjerili dok je Krstičević s uspjehom vodio juniore koji su fizički dominantni u odnosu na suparnike i trenutno su vodeći u Prvoj HNL juniora.

Krstičević je od prvog dana uveo mnogo noviteta u odnosu na svog prethodnika Krasimira Balakova. Primjerice, igračima je zapovijedio da na stadion moraju doći najmanje sat vremena prije početka treninga. Pa se u danima kada su na rasporedu bila dva treninga događalo da prvotimci na Poljudu provedu osam sati, nekad i više. Promijenila se i duljina trajanja treninga, pod budnim okom Krstičevića i njegovih pomoćnika Bijeli rade više od dva sata, ali treba reći da je u to uključen i teoretski dio, pa zatim rad u teretani i dvorani te na koncu na travnjaku. To je najčešći obrazac Krstičevićevih treninga i od takvog načina rada on će teško odstupiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:23