CROPIX
DERBI S POMIJEŠANIM EMOCIJAMA

IGRAO JE S NAJVEĆIM LEGENDAMA HAJDUKA, ALI I S DAVOROM ŠUKEROM 'Meni će biti najteže, srce mi je u Osijeku, a za Hajduk bih život dao'

ZDENKO ADAMOVIĆ Trener Belišća igrao je i za Osječane i Splićane
Piše: Z. KaptalanObjavljeno: 25. studeni 2017. 18:07

Trener belišćanskog trećeligaša Zdenko Adamović seniorsku karijeru započeo je u splitskom Hajduku gdje je odigrao 201 utakmicu i postigao 93 pogotka. Jedan dio igračke karijere bio je u Osijeku. U pet dana ove dvije momčadi, prvo u subotu, odigrat će prvenstveni susret, a zatim u srijedu i Kup.

Adamoviću nije lako, igrao je u generaciji s Pudarom, Cukrovom, Sliškovićem, Gudeljom Jarnijem, Vulićem..., koja je osvojila kup u bivšoj državi.

- Ja sam rođen u Osijeku i srce mi je uvijek tu. S druge strane, u Dalmaciji sam proveo 35 godina i za Hajduk bih život dao. U prvenstvenoj i kup-utakmici ovih dviju momčadi meni će biti najteže. Volim oba kluba jednako. Šanse u obje utakmice su 50:50. Neka prođe sve korektno i pobijedi tko bude bolji na terenu - kaže Adamović.

Igrali ste i u Osijeku, kako vam se čini Osijek danas?

- Da, u generaciji s Jankovićem, Rakelom, Šukerom, Kasalom, Džekom. Imali smo odličnu momčad. Osijek je danas vrlo dobro posložen u svim linijama i jako mi se sviđa posao koji radi trener Zoran Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:18