Dejan Radonjić
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
GRADSKI DERBI NA MAKSIMIRU

IGRAO ZA VELIKI BAYERN, UPISAO PRAVO, A ZATIM U OZALJ OTIŠAO RADITI U TVORNICU ORUŽJA 'Dinamo? Kako je krenulo mislio sam da će izgubiti 10-0!'

Piše: Marino PleićObjavljeno: 24. kolovoz 2018. 22:23

Lokomotivu sutra u 21 sat na Maksimiru očekuje Dinamo, protiv kojeg se nadaju nastaviti sjajan niz od 12 utakmica bez poraza. Prošle sezone Lokosi su prekinuli negativnu seriju protiv Modrih, koja je uvijek bacala sumnju na odnos ta dva kluba, ostvarivši dvije uvjerljive pobjede (1:4 i 3:1), i sada se ne žele vratiti starim navikama.

Tim smo povodom porazgovarali s čovjekom koji je bio na obje strane, nekadašnjim napadačem Dinama Dejanom Radonjićem, koji ovaj vikend s još jednim bivšim dinamovcem, Ivanom Krstanovićem, prijeti obrani Nenada Bjelice.

- Niz koji smo započeli prošle sezone stvarno je jako lijep, a mislim da je to samo pokazatelj da se u klubu dobro radi. Većinom smo ostali na okupu, otišla su nam dva-tri važnija igrača, ali mislim da smo to dosta dobro nadoknadili. Svi dečki rade jako dobro, mladi su, željni dokazivanja i to pokazuju i rezultati. Imamo izrazito mladu momčad. Za usporedbu, dok sam bio u Istri, bilo je dosta igrača mojih godina, oko 24-25, a sad svi većinom imaju 19, 20, 21 godinu, tako da ja s 28 spadam među dosta iskusnije, iako sam i dalje mlad. Taj je spoj mladosti i iskustva svakako dobar, ali u određenim nam situacijama ipak nedostaje još koji igrač s iskustvom, što će se prije ili kasnije sigurno vidjeti. Lijepo je sada živjeti u ovim trenucima, ali naravno da ćemo i mi negdje prosipati bodove, što se već i moglo dogoditi protiv Istre - istaknuo je Radonjić, čiji nogometni put svakako može biti inspiracija brojnim mladićima koji se žele baviti nogometom. Naime, odrastao je u Njemačkoj, gdje je i napravio prve nogometne korake, u mlađim uzrastima nastupao i za Bayern, ali potom je došlo do teške ozljede, nakon koje se Dejan odlučio ostaviti lopte i upisati pravo. Ipak, shvatio je da to nije za njega, otišao je iz Njemačke i preselio se k baki u Ozalj, gdje je radio u tvornici oružja. Tamo je igrao za lokalni Zrinski, iz kojeg je 2013. godine prešao kod Igora Pamića u Istru, gdje se etablirao kao prvoligaški nogometaš.

Zagreb, 110818.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 3. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Lokomotiva - NK Rudes.
Na fotografiji: Dejan Radonjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Ljut nakon Hajduka

Kod Dejana se tijekom razgovora osjetila ona pozitivna ratobornost i čvrstina koja ga je izgradila tijekom svih tih godina, stoga je na pitanje jesu li im se ambicije povećale nakon ovih rezultata rezolutno odgovorio:

- Ne, to nikako. Počevši od Uprave i trenera, a i mi iskusniji igrači ne dopuštamo da sad poletimo. Naravno, sretni smo i veseli kad pobijedimo, ali ne dopuštamo da se zato tijekom treninga ne radi kako se radilo cijelo vrijeme. Tu moram pohvaliti cijeli klub, a pogotovo igrače, koji su stvarno željni i dobri radnici, a to nije bilo baš tako u svim klubovima u kojima sam bio. Svi smo 100% unutra, što je jako pohvalno. Lijepo je raditi u takvoj atmosferi gdje se uvijek želi više. Ja sam primjerice nakon Hajduka bio jako ljut jer sam stvarno bio uvjeren da ćemo uzeti sva tri boda, što i ne bi bilo nezasluženo prema svemu pokazanom, a i Gorica ih je sad pobijedila.

Zapresic, 280716.
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. pretkola Euro lige izmedju NK Lokomotiva - FC Vorskla Poltava.
Na fotografiji: Dejan Radonjic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Želim da prođu

Stasit je napadač na početku ove sezone upisao pogodak i dvije asistencije, a sada ga očekuje njegov bivši klub, u koji je došao u srpnju 2014. godine, ali u kojem nikad nije dobio pravu priliku, odlazeći na posudbe u Istru, izraelski Maccabi i Hapoel Raananu te na koncu u Lokose, u čijim redovima igra posljednje dvije godine. Ipak, o Dinamu ima samo riječi hvale, iako ih ne smatra najvećim testom u ovom trenutku za svoju momčad.

Zapresic, 280716.
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. pretkola Euro lige izmedju NK Lokomotiva - FC Vorskla Poltava.
Na fotografiji: Dejan Radonjic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Ne bih se složio da nam je to najveći test, iako mislim da je Dinamo klub u kojem igraju sigurno najbolji igrači u Hrvatskoj. Vidjelo se i protiv Young Boysa nakon početnih 10-15 minuta, kad su se malo primili posla, mada sam, s obzirom na to kako je krenulo, u početku mislio da će biti 10:0. Čestitam im i želim im da prođu, no ne bih rekao da su nam oni najveći test, iako će ovaj ogled sigurno biti pokazatelj gdje stojimo. Mi imamo mlade, potentne igrače koji se žele dokazati, koji bi, bez sumnje, željeli jednoga dana zaigrati i u Dinamu, pa su sigurno naboj i motiv malo veći. Pretpostavka je da Dinamo neće krenuti s najboljih 11 jer se ipak moraju sačuvati za utorak. To nam malo ide u korist, iako bih ja najradije da zaigraju s najjačom ekipom pa da vidim gdje sam trenutno jer sam uvijek volio igrati protiv najboljih - zaključio je Dejan Radonjić.

Dejan Radonjić u HNL-u:

Dinamo: 3 nastupa, 1 asistencija

Istra 1961: 59 nastupa, 26 golova, 3 asistencije

Lokomotiva: 39 nastupa, 8 golova, 6 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:41