VLADO KOS/CROPIX Cropix
LOŠE VIJESTI IZ OSIJEKA

Ima još zaraženih: Zbog proboja koronavirusa odgođen veliki okršaj za vrh HNL-a, upitno još utakmica

Osječani su zbog osam pozitivnih slučajeva već odgodili današnji susret svoje druge momčadi
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 29. listopad 2021. 13:09

Veliki nedjeljni derbi Rijeke i Osijeka na Rujevici definitivno je odgođen zbog zaraze koronavirusom potvrđene kod petorice standardnih igrača Osijeka, što znači da ćemo ovog vikenda imati prvu ovosezonsku odgodu utakmice zbog pandemije. Slučaj je htio da to bude baš veliki derbi između prvog i drugog na ljestvici.

Nakon što su ga iz Gradskog vrta izvijestili o zaraženima s popratnom liječničkom dokumentacijom Josip Brezni, povjerenik za natjecanje 1. HNL, susret je odgodio sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja kojim je određeno da se ''pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji.'' Brezni je odmah odredio i novi termin derbija, srijeda 8.12.2021. u 17 sati.

Tako će ljubitelji nogometa u Hrvatskoj, a posebno navijači Osijeka i Rijeke, ostati uskraćeni za veliki dvoboj trenutnih lidera s istim brojem bodova. Igrao bi najefikasniji napad lige – riječki i, uz Dinamo, najbolja obrana – osječka. Bio bi to dvoboj Josipa Drmića i Mileta Škorića, najboljeg strijelca i najboljeg stopera lige dok bi, preporođeni i ipak od ozljede oporavljeni, Ramon Mierez maltretirao ove sezone nesigurnu riječku obranu.

Bilo bi zanimljivo vidjeti i dvoboj dvojice trenutno ponajboljih 'veznjaka' HNL-a Darka Nejašmića i Domagoja Pavičića, no sve to palo je u vodu do 8.12. Osim susreta s Rijekom, Osječani će morati odgoditi i utakmicu 15. kola protiv Istre 1961, koja je zakazana za sljedeću subotu, 6.11. u 15 sati. Naime, četvorici igrača je Covid-19 potvrđen u četvrtak, a jednome u petak, što znači da iz izolacije izlaze u nedjelju, odnosno u ponedjeljak. Nenad Bjelica tako se našao baš u nezgodnoj situaciji, jer će mu momčad punih 25 dana biti bez natjecateljske utakmice, budući da nakon sljedećeg vikenda slijedi reprezentativna stanka.

Osijek će tako prvu utakmicu odigrati 20.11. i nakon 25 dana bez prave utakmice doći na novi veliki derbi kod Dinama u Maksimiru. Bjelica je, poznato je, veliki protivnik odgađanja utakmica, pa je i prošle sezone nastojao što manje odgađati, čak i kada je korona jače harala po Osijekovoj svlačionici. Osim toga, njegova je momčad u posljednjih osam službenih utakmica u pozitivnom nizu od šest pobjeda i dva remija, pa odgode dolaze u nezgodnom trenutku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:31