Vlado Kos / CROPIX
PROBLEMI U MODRIH

Ima li Jurčić plan B? Stižu derbiji protiv Rijeke i Hajduka, a Dinamo ne izgleda dobro!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. veljača 2013. 18:36

Poraz kao poraz, ne bi trebalo biti ništa zabrinjavajuće, može se dogoditi. Pa i Dinamu u HNL-u, protiv Osijeka nakon sedam godina. Međutim, način na koji je Dinamo izgubio - e, to je zabrinjavajuće. Dinamo nema igru, Dinamo je u 90 minuta stvorio samo jednu pravu priliku. I najveće upozorenje - pitanje je ima li Dinamo, odnosno Jurčić, Plan B? Može li Modrima napredak u samo tjedan dana donijeti promjena jednog ili nekoliko igrača, ili sustava igre?

Jedino što je Dinamov trener tražio za ovo proljeće jest vrijeme. I treba ga dobiti, jer je to prirodno. Međutim, Dinamo je na kraju priprema i u početku proljetne polusezone pokazao lice nakon kojega se svi pitaju: Može li Modrima i vrijeme donijeti pomak? Dakle, hoće li vremenom Pamić postati “Kovačić”, hoće li se Brozović snaći na poziciji uz Sammira, može li išta donijeti taj Husejinović, može li “procvasti” Tomečak, može li Halilović već imati ključnu ulogu Dinamova preobražaja...?

Nešto od toga trebalo bi popraviti igru prema naprijed, biti Plan B. Ali što, to ne zna trenutno niti Jurčić. Jer su sve opcije potpuno nepredvidljive. A mora djelovati žurno. Rijeka je pred vratima, pa derbi na Poljudu. Ostaje mu, zasad, uzdati se u Sammira , njegovu genijalnost za koju nikad ne znate kada će doći. Odnosno, kad će zakazati, kao u Osijeku.

Daleko od toga da je poraz u Gradskom vrtu u Maksimir donio paniku i turobnu atmosferu, međutim, pobjeda protiv Rijeke je nužnost da se zabrinutost ne rasplamsa. Jurčić mora ostati miran, pronaći neko rješenje za tu utakmicu, kao i za Poljud. Nakon te dvije utakmice, prođu li dobro, i on će lakše razmišljati o dugoročnijem Planu B. Koji zasad nije na vidiku!

Dinamo je doveo Addyja, prije mjesec dana takav se transfer činio potrebnim. Danas je modra obrana najmanji Jurčićev problem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:57