Andrija Lučić / Cropix
SLIKOVITI POKLEPOVIĆ

'Imam dvije tuge, jedna je u Haagu, druga na Poljudu! Ove smjene su sulude...'

Ne vjerujem da bi stranac pomogao. Očito je da Bijeli imaju mnogo problema, jer ako se promijene tri trenera u jednoj sezoni, onda štošta nije u redu, smatra Zoran Vulić
Piše: Mario VelićObjavljeno: 18. travanj 2011. 13:17

Ime koje se spominje kad god Hajduk traži trenera je ono Zorana Vulića. Čovjek koji je kao igrač sudjelovao u povijesnim uspjesima kluba uspješan je i kao trener, potpisuje titulu osvojenu 2001., dvije godine kasnije Kup, a momčad koja je 2005. osvojila posljednji naslov prvaka vodio je do tri kola prije kraja.

- Sigurno nije lako ljudima u klubu sada izabrati trenera, na tržištu nema toliko rješenja u ovom trenutku. Moraju odlučiti, a pravo na pogrešku nemaju. Svakako Hajduku treba čovjek koji poznaje momčad, situaciju u klubu, možda bi najbolje bilo da novi trener bude netko tko je 'unutra’, kao što je Vučević naslijedio Stanko Poklepovića. Ne vjerujem da bi stranac pomogao u ovom trenutku. Očito je da Bijeli imaju mnogo problema, jer ako se promijene tri trenera u jednoj sezoni, onda štošta nije u redu - smatra Zoran Vulić.

Njega još nitko iz kluba nije zvao, što ne znači da neće.

- Ja od ljubavi prema Hajduku ne bježim, ne bi bilo neozbiljno preuzeti ga sada na kraju sezone, ne bi mi bilo niti u jednom trenutku ispod časti trenirati klub koji volim - veli Vulić.

Kada je Vučević otišao mnogi su se odmah sjetili njegova prethodnika Stanka Poklepovića. Ovaj je već jednom 'uskočio’ nakon odlaska Reje, zašto ne bi opet?

- Imam dvije tuge, jedna u Haagu koja je puna srdžbe, druga ova u Splitu, na Poljudu... Ja mislim da Hajduk u ovom trenutku mora napraviti temeljitu analizu, stručnu, administrativnu te čak medicinsku, sve tri. Zatim postaviti dijagnozu, odredit bolest i uzroke te lijek, plan i program. Jer ove smjene su suluda stvar. Ne bih govorio o sebi ili drugim ljudima koji bi mogli biti kandidati za trenera, to bi bilo neozbiljno, kako premostiti sve o čemu sam govorio bez analize i plana - objasnio nam je Špaco.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:29