SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ZNA GDJE ŽELI NASTAVITI

‘Imam osjećaj da sam dužan Dinamu! A ne volim nikome biti dužan, ha, ha. Povratak je najrealnija opcija‘

Nakon vrlo dobre sezone na posudbi na Rujevici, napadač Luka Menalo vraća se u Maksimir
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. svibanj 2021. 23:05

Nakon vrlo dobre sezone na posudbi u Rijeci, Dinamov napadač Luka Menalo (24) nekoliko je dana proveo na odmoru s djevojkom u Rimu, potom se priključio reprezentaciji Bosne i Hercegovine na pripremama uoči prijateljskih utakmica s Crnom Gorom i Danskom.

Menalo je u prošlim mjesecima bio jedan od najboljih nogometaša Rijeke, postigao je deset pogodaka u nedavno okončanoj sezoni, upisao je i sedam asistencija. Najvrjedniji je pogodak postigao u posljednjem kolu za 2:1 pobjedu protiv Gorice, taj je zgoditak pogodak donio plasman u kvalifikacije za ulazak u novoosnovanu Konferencijsku ligu.

Najdraža sezona

Podsjetimo, Menalo je na Rujevicu došao prošloga ljeta, a posudba je istekla krajem sezone. Rijeka ima opciju otkupa ugovora, pa je li bilo razgovora o ostanku na Kvarneru?

- Da, prije mjesec dana sportski direktor Rijeke Ivan Mance jasno mi je rekao da me žele zadržati. Međutim, malo toga ovisi o Rijeci i o meni, najviše ovisi o Dinamu, budući da s Plavima imam ugovor do ljeta 2023. godine. Uglavnom, lako sad stvari stoje, javit ću se na prozivku u Dinamo, a onda ćemo vidjeti što će dalje biti, hoće li biti pregovora. Iako, mišljenja sam kako je najrealnija opcija povratak u Dinamo - smatra Menalo.

Je li to i vaša najveća želja?

- Gledajte, u Rijeci mi je bilo sjajno, hvala svima koji su mi omogućili da se izvrsno osjećam, posebno sam zahvalan Manceu, koji je inzistirao na mom dolasku i stvarno mi je mnogo pomogao. Ali, došao sam u Dinamo iz Širokog Brijega prije tri godine i nisam se u plavom dresu ni pokazao, a ni dokazao. Bio sam na posudbama u Slavenu Belupu, Olimpiji i Rijeci i stalno imam nekakav osjećaj da sam nešto dužan Dinamu! A ne volim nikome biti dužan, ha, ha... Vjerujem da sam sazrio kao igrač, te da je došlo vrijeme da i u Dinamu pokažem što znam. Nadam se da i u Dinamu slično razmišljaju, razgovarao sam s nekim ljudima iz Dinamova vodstva i cijela bi priča zapravo trebala ići u tom smjeru, u smjeru mog ostanka u Maksimiru, čini mi se da je to najrealnija opcija.

Je li iza vas najbolja sezona u igračkoj karijeri?

- Možda nije najbolja, ali mi je svakako najdraža! Jer, igrao sam u Europskoj ligi, izborio sam mjesto standardnog igrača, zabijao sam vrijedne pogotke, asistirao sam i svojim sam dobrim igrama pomogao Rijeci da opet izbori nastup u Europi. Dani u Rijeci stvarno su mi bili prekrasni, izvrsno sam primljen i zauvijek ću pamtiti prošlu sezonu.

I ta vas je sezona dovela do ove pozicije, praktički do povratka u Dinamo, u kojem biste trebali dobiti pravu šansu. Ali, konkurencija je jaka, vjerujete li da možete izboriti mjesto u momčadi?

- Pun sam samopouzdanja i da ne vjerujem u to, ne bih se ni vraćao! U svakoj sam od ovih sezona u kojima sam bio na posudbama pokazao da vrijedim, a nadam se da ću i u Dinamovu dresu dokazati da sam opravdano doveden iz Širokog Brijega. Imao sam posljednjih mjeseci i nekih inozemnih ponuda, ali nisam baš zainteresiran za odlazak preko granice. Jer, najveća mi je želja potvrditi se u Dinamu i ostaviti neki trag u Maksimiru. Ma nisu važne ni financije, želio bih se odužiti ljudima u Dinamu koji su me doveli i pokazati im da nisu pogriješili - kaže Menalo.

SVI NJEGOVI KLUBOVI

Rijeka (Hrvatska)
Olimpija (Slovenija)
Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Slaven Belupo (Hrvatska)
Dinamo (Hrvatska)
Široki Brijeg (BiH)
Višići (BiH)
Čapljina (BiH)

10 pogodaka zabio je Luka Menalo u riječkome dresu
7 asistencija imao je Luka Menalo u klubu s Rujevice

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:09