VRBANOVIĆ UOČI MALMÖEA

'Imamo čudesnu prigodu proći u elitu. Ulazak u LP može promijeniti klupsku povijest'

Dinamo i protiv Malmöa u srijedu 17. kolovoza (20.45) časti svoje vjerne navijače ulaznicama po cijeni od 1 do 10 kuna, a prodaja će početi u utorak popodne, od 14 sati
Piše: ArhivaObjavljeno: 11. kolovoz 2011. 16:37

ZAGREB - U srijedu u 20.35 u Zagrebu će se ponovno čuti himna Lige prvaka (neki je koriste i kao pjesmu za ulazak u salu nakon vjenčanja!), dječaci i djevojke na centru igrališta tresti će plašt u obliku lopte sa zvjezdicama, loga Champions League. I sve to se može doživjeti za samo jednu do 10 kuna!

Naime, 4. pretkolo, ‘play-off’ Lige prvaka Uefa vodi istim protokolom kao i utakmice po skupinama. Stoga četvorica djelatnika Uefe dolaze u Zagreb već u nedjelju navečer i od ponedjeljka “preuzimaju utakmicu”, Maksimir nakon 12 godina postaje “Uefaland”. Izdašna je i nagrada za ispadanje u Europsku ligu, 2,1 milijun eura, a u Dinamovu slučaju, kad bi se zbrojila pretkola i bonus to bi bilo 3,6 milijuna eura. Naravno, prođe li hrvatski prvak Malmö (17. i 23. kolovoza, 20.45), postat će bogatiji za najmanje 7,2 milijuna eura.

- Ovo je čudesna prigoda, dečkima treba podrška da svi skupa uđemo u Ligu prvaka - naglašava glavni direktor kluba iz Maksimira Damir Vrbanović objavljujući da će cijena ulaznica ponovno biti po jednu kunu za Istok i Sjever, a po 10 za Zapad. Prodaja kreće u utorak 16. svibnja, ali ne ujutro, nego od 14 do najduže 22 sata.

- Shvatili smo da bi povišenje cijena bio loš signal nakon ozračja koji su gledatelji napravili napunivši stadion prtiv Neftçija i HJK-a, premda nam nisu bili dragi zvižduci na utakmici s Fincima. No, to je pravo svakoga tko je kupio kartu i stoga smo odlučili da ovaj dar bude bonus navijačima, iako je interes iz svih dijelova zemlje i inozemstva takav da bismo napunili tribine i s puno većom cijenom.

Vrbanović nalašava da je Dinamo već među 80 elitnih klubova, sigurno jedan od 48 sudionika Europske lige i u velikoj prilici za najužu elitu, ulazak među 32 u Ligi prvaka.

- Dinamo zato zaslužuje vjetar u leđa s tribina, jer pred nama je događaj koji može promijeniti klupsku povijest. Sjećam se kako su nas u nogometnom svijetu gledali drugim očima kad smo 1998. i 1999. bili sudionici Champions League.

Donedavno su se klubom, ističe direktor, bavili Uefini ‘disciplinci’, a danas ga zbog rejtinga mnogi ne žele u ždrijebu.

- Zato, pozivamo sve na fer bodrenje. Ovo su kvalifikacijske utakmice, u njima se igra da se prođe. Bitno je da Dinamo zakorači u Ligu prvaka, okrene novu stranicu...

Glede same organizacije, tribina Jug će ovaj put biti rezervirana za goste, koji su najavili između 400 i 500 svojih navijača, a posebne mjere bit će i za naše u uzvratu:

- Zbog velike hrvatske dijaspore moramo biti jako oprezni, pažljivo pristupiti organizaciji u našem sektoru, ne želimo tamo ikoga tko ne pripada našem navijačkom puku. Nitko tko preko Dinama ne kupi vaučer za ulaznicu neće moći ući na stadion, a nađe li se netko s našim navijačkim obilježjima na nekoj drugoj tribini bit će prepraćen u naš sektor, takav je protkol u Ligi prvaka - naglasio je Vrbanović i optimistično zaključio:

- Ima puno naših klubova gore, imat ćemo perfektnu potporu i u Malmöu.

Jurčić: Prijateljski ogledi su odvratni za motivaciju

Dinamov je trener o dublinskih 0-0 kazao:

- Ne volim prijateljske utakmice! Bio sam pripadnik reprezentacije, sjećam se da su prijateljske utakmice u motivacijskom smislu bile baš odvratne; ispadale su kao prilika za dobro druženje, a najmanje su bile nogometne utakmice. Igrači u kolovozu na reprezentativna okupljanja stignu s teških klupskih priprema, nađu stare prijatelje, ne pruže igru za neku dublju analizu. No, da smo protiv Irske malo jače pokušali zabiti gol i željeli pobjedu moglo bi se reći da je to bila uspješna provjera - smatra Krnuoslav Jurčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 20:21