Srećko Niketić / Cropix
SLAVEN BILIĆ

'Imamo se pravo nadati Euru! Sammir? Ako zadovolji kriterije, zvat ćemo ga!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2011. 16:33

Dan nakon utakmice s Latvijom Slaven Bilić u Zagrebu je odradio još jednu u nizu konferencija za novinare, na kojoj je analzirao dosadašnji tijek kvalifikacija te također prokomentirao moguće protivnike u dokvalifikacijama za Euro 2012. u Ukrajini i Poljskoj.

- Priprema utakmice protiv Grčke bila je odlična, detektirali smo sve njihove opasnosti, znali smo tko će kamo ići i tko će gdje stajati od naših, ali to ne umanjuje našu odgovornost u porazu koja je bila plod individualne pogreške. Poslije Atene smo svu našu pamet stavili kao i koncentraciju na sinoćnju utakmicu protiv Latvije koju smo nadigrali u svim segmentima igre i potpuno zasluženo pobjedili.

Mogući protivnici Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama bit će Crna Gora, Turska, Estonija ili BiH?

- Niti jedna momčad u dokvalifikacijama nije pozvana s wild cardom. Ima jako puno dobrih sastava koje apsolutno respektiramo, ali protiv kojih možemo igrati i u konačnici slaviti. Imamo pravo nadati se i očekivati prolaz. Kao i do sada svakog protivnika ćemo detaljno analizirati, a naše pripreme za te utakmice počinju već sutra.

Sammir u reprezentaciji?

- Ako bude zadovoljio naše kriterije i ako se pokaže da bi mogao biti pojačanje za našu reprezentaciju onda će svakako biti pozvan!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:33