Sigali i Taravel u derbiju protiv Hajduka
 RONALD GORSIC/CROPIX
Ništa od transfera

Imao je veliku želju za povratkom u Zagreb, ali u Maksimiru su odustali od bivšeg dinamovca, evo i zašto

Igor Jovićević ima dovoljno igrača za novi napad na Europu, pa Modri neće po pojačanja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. lipanj 2020. 16:52

Iako je imao veliku želju vratiti se u Dinamo, argentinski defenzivac Leonardo Sigali je neće ostvariti. Potpisom novog ugovora Theophilea i produženjem Emira Dilavera, stoperska pozicija u Dinamu je definitivno riješena.

Nema potrebe za vraćanjem Sigalija, kao ni za kupnjom bilo kojeg drugog stopera. Tako je otpala i ona priča o mogućem dovođenju Ygora Nogueire iz Gil Vicentea. Te informacije smo jučer dobili iz maksimirskih izvora koji su nam još nadodali da, što se ulaznih transfera tiče, ovog ljeta neće biti nikakvih događaja, da klub neće nikoga dovoditi. Tako nešto se zapravo i očekivalo, jer Igor Jovićević na raspolaganju ima sasvim dovoljan broj igrača, dovoljno kvalitete za novi napad na Europu.

Nemoguća misija

Modri su obilazili mnoge adrese u potrazi za stoperima kad se mislilo da će Theophile sigurno otići, a bilo je priča o tome da bi na pozdrav mogao mahnuti i Dilaver. Zbog toga je i upućen poziv Leonardu Sigaliju, ali sve se brzo raščistilo, magla oko stopera se razišla i Dinamo sad ima posve jasnu situaciju na toj poziciji.

Nakon rehabilitacije vratit će se i hrvatski reprezentativac Dino Perić, tu su mladi dečki Gvardiol, Šutalo, Korejac Kim, a ovog ljeta stiže isto tako mladi crnogorski stoper Stefan Milić. Sada nekako ispada da je Dinamo najbolje popunjen baš na stoperskim pozicijama, onima za koje su mislili da će biti oslabljene, pa su zato i krenuli u potragu za novim licima.
Leonardo Sigali sigurno je bio razočaran kad je iz Maksimira primio vijest da je njegov povratak u ovom trenutku nemoguća misija. Već se spremio za razgovor s predsjednikom Racinga, načuli smo da je argentinski klub bio spreman i smanjiti odštetu koja bi bila prihvatljiva Dinamu, no Theophile i Dilaver su svojim odlukama o nastavku karijere u plavom domu Sigalija ostavili u Argentini.

Kad se radi o odlascima, još je neizvjesna situacija oko Marija Gavranovića i Izeta Hajrovića. Naime, taj dvojac koji je predviđen za odlazak iz Maksimira, tako barem kazuju klupski izvori, još nema adekvatnih ponuda koje bi bile zadovoljavajuće. Kao što ih u krajnjem slučaju nije imao niti Theophile koji je na koncu ostao u Maksimiru. No jasno je da Theophile, odnosno Gavranović i Hajrović, nisu u istoj situaciji. Dinamo je htio zadržati francuskog stopera, dok ovaj dvojac ne želi zadržati.

Uglavnom, situacija za Gavru i Hajru u ovom trenutku zaista nije ugodna. Igrači koji su svojim igrama ostavili dubok trag u Dinamu sad su ni na nebu ni na zemlji. Ipak i u ovom slučaju postoji razlika. Naime, Gavranović je od ljeta slobodan igrač, dok je Hajrović još uvijek pod ugovorom. U nekoj teoriji, ukoliko Gavranović kao slobodan igrač na ljeto ne pronađe klub, može se dogoditi da mu Dinamo ponudi novi. Teško da će se to dogoditi, ali treba navesti kao mogućnost.

Dobar rasplet

Iako je nastavak HNL-a nakon pandemije tek u začetku, logično jest da Modri lagano gledaju i prema sljedećoj sezoni. Ova završava 25. srpnja, Dinamo u posljednjem kolu igra protiv Varaždina u Maksimiru. Iako još nema službenih podataka, stanka do početka nove sezone trebala bi trajati dva tjedna, a europske utakmice trebale bi startati 17. ili 18. kolovoza. No, ne za Dinamo jer Modri ne igraju u tom 1. pretkolu. Postoji mogućnost da Modri izbjegnu i 2. pretkolo Lige prvaka, ako Ajax izravno uđe u Ligu prvaka.

To će se dogoditi ukoliko pobjednik Lige prvaka u sezoni 2019./20. izbori plasman u elitno natjecanje i preko nacionalnog prvenstva, a za to su šanse ogromne. Tada bi Modri tek u rujnu igrali svoju prvu euro utakmicu, po svemu sudeći samo jednu. Ovisno o epidemiološkoj situaciji, moguće jest da Dinamo u toj utakmici bude domaćin. Tako da bi Jovićevićeva momčad samo jednom utakmicom mogla osigurati europsku jesen, odnosno plasirati se u Europsku ligu, a onda u play-offu tražiti prolaz u skupinu Lige prvaka. Bio bi to jako dobar rasplet za Modre.

DINAMOVI STOPERI

Theophile-Catherine (30)
- prije neki dan potpisao novi trogodišnji ugovor s Dinamom koji mu istječe na ljeto 2023.

Emir Dilaver (29)
- produžio ugovor s Modrima za još godinu dana, tako da mu ugovor sada ima rok trajanja do ljeta 2022.

Dino Perić (25)
- hrvatski nogometni reprezentativac ima važeći ugovor s Modrima do ljeta 2024. godine

Hyeon-uh Kim (21)
- nadareni korejski srednji branič ima važeći ugovor s Dinamom do ljeta 2024. godine

Josip Šutalo (20)
- pod ugovornom obvezom s aktualnim hrvatskim prvakom sve do ljeta 2024. godine

Stefan Milić (19)
- potpisao petogodišnji ugovor koji istječe u ljeto 2025. godine, dolazi nakon ove sezone

Joško Gvardiol (18)
- vlasnik je važećeg ugovora do 2022. godine, idućih dana trebao bi potpisati novi petogodišnji ugovor

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:37