BORIS KOVACEV/CROPIX
BURNO U ISTRI

Incident na Dinamovoj generalki: Mađari se obrušili na Petkovića, Bruno sjajno zabio iz slobodnjaka

U jedinoj pripremnoj utakmici uoči nastavka sezone Dinamo je u Istri pobijedio Mol Fehervar 2:1
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. siječanj 2021. 14:14

Dinamo - MOL Fehervar 2:1 (Oršić 19'-11m, Petković 78' / Zivzivadze 12')

Rovinj. Igralište Valbruna. Bez gledatelja. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Dinamo (4-1-4-1): Livaković (od 60. Josipović) - Moharrami (od 22. Stojanović), Theophile (od 25. Lauritsen), Franjić (od 46. Perić), Gvardiol (od 20. Leovac) - Burton (od 46. Jakić) - Hajrović (od 22. Kastrati), Ćuže (od 46. Majer), Ivanušec (od 46. Ademi), Oršić (od 22. Atiemwen) - Gavranović (od 22. Petković). Trener: Zoran Mamić

MOL Fehervar (5-4-1): Kovacs - Fiola, Tamas, Rus, Stopira, Hangya - Funsho, Houri, Nikolov, Petrijk - Zivzivadze. (još su igrali; Tordadi, I. Kovacs, Geresi Musliu, Halmai, Dardai, Nikolić) trener: Marton Gabor


Dinamo je odigrao prvu i zadnju utakmicu na rovinjskim pripremama. U čvrstoj, snažnoj, nervoznoj, ponekad preoštroj utakmici Modri su slavili prekrasnim odlučujućim pogotkom Brune Petkovića iz slobodnog udarca. Nakon prekršaja nad Majerom, Petko je namjestio loptu na nekih dvadesetak metara, majstorski prebacio zid i zanjihao mrežu.

image
Utakmica izmedju Dinama i MOL Fehervara u sklopu zimskih priprema
BORIS KOVACEV/CROPIX

Fehervar je posljednjih desetak minuta igrao s igračem manje, jer je Fiola dobio dva žuta kartona, makar je zbog prekršaja nad Kastratijem mogao dobiti i izravni crveni. Mađari su brzo poveli iz - odbijanca. Tamas je povukao akciju, dobacio do Zivzivadzea koji puca s nekih 16 metara, lopta pogađa u nogu Theophilea. te u luku prebacuje Livakovića koji ovakav slučajni lob nije mogao zasutaviti.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

Prije nego što su Mađari zabili, Ivanušec je lijepo pucao, ali je lopta za nekoliko centimetara otiška kraj vratnice. Nakon pogotka Fehervara, jednom je dobro pucao Gavranović. Mađari nisu dugo nakon prodora Oršića i njegovog centaršuta rukom je igrao Rus, bio je to klasični jedanaesterac, nije nam bilo jasno zašto su se Mađari bunili. Oršić je sugurno izveo udarac s bijele točke i poravnao.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

Dečki iz kluba za kojeg kažu da mu je veliki navijač mađarski premijer Viktor Orban igrali su dosta čvrsto, žestoko, nisu oklijevali kad je Dinamovce trebalo udarati po nogama. Ili provocirati. Kad su vidjeli da ih Mađari nimalo ne štede, i Mamićevi dečki ulazili 'u kost', po onoj 'ne bu nas niko tukel'. Nakon jednog takvog grubljeg starta, na terenu je ostao ležati Joško Gvardiol. Trener Mamić nije želio ništa riskirati, te ga je odmah povukao iz igre, a ubacio Leovca. Međutim, ionako bi Joško izašao, jer je Mamić u 22. minuti uveo šestoricu novih igrača. Naime, iz igre su izašli oni koji su prije sudara s Fehervarom igrali 45 minuta protiv druge momčadi Dinama. Mamić je svim igračima želio podijeliti adekvatnu minutažu, zato je planirano mijenjao igrače. Svi ostali ušli su početkom drugog poluvremena.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

Kad god se na pripremama igra s Mađarima, uvijek je zapaljivo. Pa čak i onda kad se ne igra... Nakon što je sudac Vidulin zaključio prvo poluvrijeme, prišao mu je trener Fehervara Marton Gabor, praktički mu se unio u lice i počeo prosvjedovati. Gabor kao i klupa Mađara stalno su imali neke primjedbe na suđenje, nejasno iz kojih razloga. Onda je Bruno Petković stao u obranu suca, nešto je rekao mađarskom treneru, a onda su uletjeli neki igrači Fehervara koji su naguravali Petka. Sve je smirio Petar Stojanović uletjevši u gomilu i sve razgrnuvši.

U drugom poluvremenu prvu priliku imalo su Mađari, nakon solo prodora dobro jer opalio Rus, ali je lopta za nekoliko centimetara prohujala iznad grede. Mogli su i Modri do vodstva, nakon dodavanja Majera Kastrati je onim svojim poznatim sprintom jurnuo prema golu, ali se onda u odlučnom trenutku - poskliznuo. Onda su se malo pohvatali Petković i Fiola, hrvatski reprezentativac je bio pomalo nervozan, Mađari su ga uspjeli isprovocirati. Ali kad je Bruno nervozan i isprovociran, pogađa 'slobodnjake'. Mađari nisu znali za to....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:19