Inter
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PRVA HNL

INTER SLAVIO PREOKRETOM I PREKINUO POZITIVAN NIZ LOKOMOTIVE Povratak domaćina uslijedio nakon velikog kiksa vratara, Mamut junak Zaprešićana

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 05. listopad 2018. 22:14

INTER – LOKOMOTIVA 2:1 (Mamut 20', 64' / Kastrati 14')

INTER (4-2-3-1): Matković – Haramustek (od 52.Bosec), J.Čeliković, Šimunec, Valentić – Postonjski, Muhar – Vukčević, Andrić, Vuk (od 90.Luštica) – Mamut (od 82.Ćulum). Trener: Branko Lađević.

LOKOMOTIVA (3-5-2): Grbić – Kolinger, Majstorović, Datković (od 76.Drožđek) - Hujber (od 46.Krstanović), Uzuni, Burić (od 88. Babić) Ivanušec, Lecjaks – Kastrati, Radonjić. Trener: Goran Tomić.

Inter je u veoma zanimljivoj utakmici prekinuo Lokomotivi pozitivan niz (2:1). Zaprešićani su na krilu Ivana Mamuta stigli do treće prvenstvene pobjede i tako su pobjegli iz opasne zone. Momčad s Kajzerice je tako prosula bodove tamo gdje se najmanje nadala, iako je prema prikazanom zaslužila barem bod.

U najavi utakmice Samir Toplak puno je spominjao način igre Lokomotive, odnosno činjenicu da jedan sustav koristi u napadačkom dijelu, a drugi za obranu. Dakle, kada su u ofenzivi momčad s Kajzerice igra u 3-5-2 sustavu gdje se Kastrati priključuje Radonjiću u vršku napada. Dok, u fazi obrane se vraćaju u 4-1-4-1 sustav s Burićem kao korektorom.

I moramo priznati da to izgleda zbilja dobro, treba vremena za prilagodbu. Bez obzira na činjenicu da se Inter cijeli tjedan pripremao na takvo nešto trebao je određeni period da pohvataju konce, no u istom se našli u rezultatskom deficitu. Opet je zaspala zaprešićka obrana, Kastrati je pobjegao Valentiću, sjurio se prema vratima i uz dosta sreće je svladao Matkovića, koji je morao bolje reagirati.

Zagreb 051018.
Igraliste SRC Zapresic..
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 10.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - Lokomotiva. 
Na fotografiji:  Jan Lecjaks, Tomislav Haramustek, Toni Datkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

No, samo šest minuta Inter je anulirao Lokmotivinu prednost, a zasluge idu gostujućem vrataru Grbiću. Dakle, Lecjaks je srušio Andrića na otprilike 30 metara, a loptu je namjestio Mamut, snažno je opalio, Grbić je katastrofalno reagirao i lopta je ušla u mrežu.

Nakon toga Inter je počeo igrati, imao incijativu u sljedećih desetak minuta, ali nije ju naplatio vodstvom.

S druge strane vrijedi još izdvojiti pokušaj Ivanušeca iz voleja, ali nije bilo preciznosti.

Prvih deset minuta nastavka Lokomotiva je bila ta koja je dominirala, zamalo je došla i do vodstva, Kastrati je opet izašao oči u oči s Matkovićem, ali ovog je puta domaći vratar izašao kao pobjednik.

Zagreb 051018.
Igraliste SRC Zapresic..
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 10.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - Lokomotiva. 
Na fotografiji:  Dejan Radonjic, Karlo Muhar.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

U 54. minuti puno protest s domaće strane, a rekli bismo i opravdano. Vukčević je ubacio s desne strane, Andrić je bio u skoku, a onda ga je Kolinger s leđa gurnuo, no Vidulin se nije oglasio, a dojma smo da je pogriješio.

Deset minuta kasnije Inter je došao do vodstva, Zaprešićani su odigrali sjajnu akciju, Vukčević je iz blizine dobro pucao, Grbiće je obranio, međutim odbijenu je loptu Mamut pospremio u mrežu za erupciju veselja.

A onda se probudila Lokomotiva, počela je sustavno napadati Inter, koji se sukladno pritisku uvukao u krilo Matkoviću, a prava je sreća za domaćina što jedan od silnih gostujućih napada nije završio u mreži. Krstanović je tukao tik uz vratnicu, a svoje dobre pokušaje imao je i Radonjić, no Matković se iskupio za lošu intervenciju kod prvog pogotka.

U posljednjoj minuti Drožđek je bio prekratak, upropastio je dobru priliku i slavlje domaćina moglo je početi...

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:11