OZAN KOSE/AFP
Ndockyt ne trenira

Iščekivanje za Osijek: S hrvatskim veznjakom je sve dogovoreno, ali još uvijek nije sve i riješeno

Bijelo-plavi u iščekivanju pojačanja za veznu liniju iz redova talijanskog prvoligaša Genoe
Piše: JL.Objavljeno: 14. siječanj 2021. 20:12

Dok se Bijelo-plavi pripremaju u Rovinju za proljetni dio natjecateljske sezone, njihovi navijači i dalje čekaju na vijesti o novom igračkom pojačanju. Zna se, potvrdio je to i sam trener Nenad Bjelica, Osijek je jako zainteresiran za dolazak vezista Petra Brleka. Taj bi se transfer uskoro mogao realizirati, stalno iz Rovinja dolaze informacije kako bi se trebao zgotoviti vrlo brzo, ali Bijelo-plavima se Brlek još nije priključio. Ne znači da neće, da je nešto zapelo u tolikoj mjeri da se nad njegov transfer nadvija upitnik. To ne, iako je Osijek u stvari na čekanju...

Plan su dvije godine

Bjelica je s igračem sve dogovorio i utanačio, želi ga angažirati za razdoblje od iduće dvije i pol godine. U tom smislu, ničega spornog nema. Ipak, još se čekaju papiri potrebni za potpis ugovora i Brlekovu pravovaljanu registraciju, jer on je i dalje član Genoe s ugovorom do 2022. godine. Sve dok ga sporazumno ne raskine, odnosno, dok Genoa ne pošalje potpunu dokumentaciju, on ne može iz Italije doći u Hrvatsku. Osijek je sada na čekanju i živi u nadi da će se Brlek ubrzo pojaviti i priključiti treninzima pod nadzorom Nenada Bjelice, koji je i začeo poslove na njegovom transferu.

Ovog će petka Bijelo-plavi igrati drugu pripremnu utakmicu u vrijeme svog boravka u Istri. Protivnik će im biti slovenski ligaš Koper, a Bjelica je već donio odluku da u toj provjeri sudjeluje, uvjetno rečeno, njegova druga momčad. Ona prva, udarna postava, koja će i otvoriti proljetni dio nastavka prvenstva s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, igrat će dan kasnije s mađarskim MOL Fehervarom, a to će joj samim time biti i generalka.

Već su nekoliko dana u Rovinju i treneri svih Osijekovih uzrasnih, mladih kategorija, koje je Bjelica odlučio pozvati i približiti ih novim iskustvima i spoznajama na temelju onoga što radi u ovim pripremama s Bijelo-plavima. Stigao je i njegov pomoćnik za poslove sportskog direktora Ivica Kulešević, a danas bi se toj prilično brojnoj ekspediciji stručnjaka koji rade u prvoligašu s Drave trebali priključiti i Damir Vuica i Ivo Smoje, po Bjeličinom izboru i želji bivši istaknuti igrači Osijeka koji će djelovati kao skauti.

Brojni sastanci

Bjelica osim svakodnevnih treninga puno vremena provodi i u razgovoru sa svima njima, održava brojne sastanke i dogovara način zajedničkog djelovanja.

Dio je poslova u svezi Osijekove druge momčadi dao u nadležnost Ivici Kuleševiću, koji mora podvući crtu i za one igrače koji su godištem među starijima u momčadi Osijeka II pronaći obostrano prihvatljivo rješenje. Nekima će biti predložena posudba u druge klubove, s nekima čak i raskinuta dosadašnja suradnja, ali s kim i tko će u kojem pravcu još nije dogovoreno. Za jedan dio tih igrača, poput Luke Marina koji se nakon što je Dino Skender dobio otkaz u ljubljanskoj Olimpiji vratio u Osijek i trenira s drugom momčadi u Gradskom vrtu, veliko je zanimanje nekoliko klubova. Ali, i ne samo za njega. Još je nekoliko igrača iz Osijeka II želja više klubova, iz Hrvatske ali i obližnjih, susjednih zemalja poput BiH.

Međutim, u prvoligašu s Drave je zaključeno kako bi najbolje bilo pronaći klub-partner u kojem bi doškolovavali i nekoliko svojih igrača. Tko bi to mogao biti nije poznato, a nije ni odlučeno, iako se najčešće spominje mađarski prvoligaš DVTK iz Diosgyöra u kojem je trenersku palicu prije nekoliko dana preuzeo bivši trener Osijeka Zoran Zekić. I taj je klub, kao i Osijek, dio nogometne obitelji mađarskog poduzetnika Lorinca Meszarosa, pa ga se doživljava kao sredinu iznimno pogodnu za suradnju i omogućavanje daljnjeg napretka i razvoja onih mladih igrača za koje u ovom trenutku u Gradskom vrtu nema prostora za kontinuitet igranja. A kako je cijela Osijekova struka u ovom trenutku uz Bijelo-plave na pripremama u Rovinju, izvjesno je da će se tamo sve dogovoriti i da će po povratku u grad na Dravi sve biti jasno...

Inače, kao i uvijek kada su zimske pripreme u pitanju, čim dođe spoznaja o nepovoljnim vremenskim prigodama u Osijeku, javlja se i priča o produžetku boravka na sadašnjoj destinaciji.

U autobus i natrag

No, Nenad Bjelica je takvu mogućnost otklonio u startu. U subotu, nakon što Bijelo-plavi odigraju treću i posljednju utakmicu u vrijeme priprema u Rovinju, sjest će u autobus i vratiti se kući. Bez obzira na vremenske prigode...

Jedino Ndockyt ne trenira sa suigračima

Ozljede su, na žalost, sastavni dio svakih priprema. Tako se s njima suočavaju i Osijekovi igrači. Na svu sreću, ne puno njih. Svi Bijelo-plavi, osim Merveila Ndockyta, treniraju po planu i programu, a i s Kongoancem je sve bolja situacija. Također i s Erosom Grezdom, koji se suigračima priključio nakon višemjesečene stanke i oporavka nakon dvostruke operacije stopala. S njim se u procesu rada i vježbanja postupa iznimno oprezno, a nema ni prognoza kada će biti potpuno spreman za povratak na travnjak.

BRLEKOVI KLUBOVI

Ascoli (Italija)
Lugano (Švicarska)
Genoa (Italija)
Wisla Krakow (Poljska)
Slaven Belupo (Hrvatska)
Varaždin (Hrvatska)

0,9 milijuna eura vrijednost je Petra Brleka prema portalu TM
26 godina ima Brlek, novi rođendan slavit će potkraj siječnja

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:57